Back Back Nieuws

Organisatie 3rd World Conference of Women's Shelters emotioneert Kuiters team

17 november 2015
In de eerste week van november organiseerde Kuiters idee en organisatie de 3e World Conference of Women’s Shelters in Den Haag in opdracht van het Global Network of Women’s Shelters (GNWS) en de Stichting Vrouwenopvang Nederland. Na 1,5 jaar voorbereiding kwamen inhoud en vorm samen tijdens de 4-daagse conferentie met bijna 1.000 moedige vrouwen uit 130 landen.

Indrukwekkende sprekers
Het was een uitdaging om gedurende 4 conferentiedagen met 7 plenaire programma’s en 
120 parallelle sessies de deelnemers te blijven inspireren. Middels een innovatieve aanpak van de plenaire sessies (onder andere met een wereldjournaal en indrukwekkende I-am-that-Woman statements die veel emoties opriepen) bleef de spanningsboog hoog en liep de plenaire zaal iedere ochtend en middag weer vol. Ook de imposante line-up van vele bijzondere sprekers droeg hieraan bij: Koningin Máxima, Kroonprinses Mary van Denemarken, Brave Miss World, actrice Ashley Judd, de Australische Minister Michaelia Cash én de voor de Nobelprijs genomineerde Congolese gynaecoloog Dr. Mukwege.

Emotioneel project
Natuurlijk zorgden de aanwezigheid van deze bijzondere gasten voor een bijzondere voorbereiding met stevige logistieke aanpak qua routing, protocol en beveiliging. Maar ook het aantal deelnemers (99% vrouw) met inachtneming van hun gruwelijke ervaringen, vroeg om een zorgvuldige benadering. Zo paste Kuiters (bijna) alle herentoiletten aan maar ook de beveiliging was in handen van vrouwen. Bijzonder was ook de samenwerking van professionele hostessen (Promotess uit Leiden) met vele professionele vrijwilligers vanuit de Federatie Vrouwenopvang - veelal ervaringsdeskundigen. 'Hierdoor was het ook voor Kuiters niet zomaar een week hard werken,' geeft de organisatie aan. 'Bij het filmpje van Emma Murphy (Survivor – wiens filmpje op Facebook waarin zij zojuist in elkaar was geslagen 9 miljoen views had) keek het voltallige Kuiters team geëmotioneerd toe.'

Nieuw registratiesysteem
In augustus 2014 kreeg Kuiters niet alleen de opdracht voor de logistieke organisatie en uitvoering van deze wereldconferentie maar werd juist ook haar expertise gevraagd voor de inhoudelijke vertaalslag. Verder zocht Kuiters voor de ruim 120 parallelle sessies met 160 sprekers de samenwerking met CIM Global om via een op maat gemaakt 3-talig online registratiesysteem, de deelnemers naar een persoonlijk congresprogramma te leiden. Dat was nieuw voor de gasten, na de eerdere edities van deze meerdaagse conferentie in 2008 in Alberta, Canada en in 2012 in Washington.

Voor meer informatie, foto’s en video’s kijk op worldshelterconference.org.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!