Operation PandoraOperation Pandora
Back Back Nieuws

Operation Pandora

20 oktober 2020

Met een productie die niet zou misstaan op menig Hollywood-filmset, leidt Operation Pandora de weg van traditionele escaperoom naar een volledig nieuwe belevenis. Door gebruik te maken van state-of-the-art technologieën, aangevuld met de kennis en ervaring van professionals uit de filmindustrie, weet Operation Pandora een grensverleggende ervaring te creëren. Je hoeft geen code te kraken of puzzel op te lossen. In plaats daarvan test Operation Pandora jouw survival skills. Jij en vijf van je vrienden moeten zich staande houden in een bloedstollend en levensecht verhaal. Het is geen spel, het is een film — met jou in de hoofdrol.

Geen escaperoom

Initiatiefnemer en bedenker Joeri Holsheimer: ‘Operation Pandora gaat in alle opzichten tien stappen verder dan je gewend bent, van de verhaal-gedreven ervaring en het gebruik van technologie tot aan de weergaloze art direction. Je kunt het dan ook geen escaperoom meer noemen. Voor meer dan anderhalf uur stap je in een wereld zoals je die alleen uit Hollywood sciencefiction films kent. Het verhaal speelt zich af in een gigantische research facility, meer dan 2000 meter onder de grond. Daar wordt allerlei topgeheim onderzoek gedaan maar de afgelopen 36 uur is het contact met de research facility verloren. Jij en je team zijn de ‘civilian intel unit’, onderdeel van een militaire missie met de codenaam Pandora, die gaat kijken wat er aan de hand is.’

Ambitieus megaproject

Er is vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van Operation Pandora. Wat begon als een interessant ideetje, waar door een eenling in de avonduren aan werd gewerkt, is uitgegroeid tot een ambitieus megaproject, gedragen door een team professionals. De plannen zijn inmiddels tot in detail uitgewerkt en het team heeft eigenlijk alleen nog financiering nodig om te kunnen beginnen. Maar aan een ambitieus plan hangt natuurlijk een stevig prijskaartje. In totaal is er 2,8 miljoen nodig om Operation Pandora te realiseren. En dat is waar het project jouw hulp nodig heeft. Een gedeelte van de financiering zal worden opgehaald met een crowdfunding via het platform Crowd About Now.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!