Back Back Nieuws

Ook SITE luidt noodklok: het is vijf voor twaalf!

30 november 2009
Tijdens de recente fallmeeting van Site Nederland in in het aangename Amsterdamse Park Hotel, spraken wij Marije Breuker over de turbulentie die is ontstaan n.a.v. de belastingplannen van staatsecretaris de Jager. Personeelsfeestje verleden tijd? Hoe zit het met incentives? Nou, ook de branchevereniging zet alles op alles om personeelreisjes en feestjes uit de Werkkosten Regeling te krijgen, die onlangs door de Tweede Kamer is goedgekeurd. Middels een brandbrief aan de Eerste Kamer luidt Site de noodklok. 'Het is erop of eronder.'

 

We lezen op hun website het volgende bericht:

'We werken hard aan een brief namens onze leden, die maandag wordt verstuurd,' zegt Marije Breuker, voorzitter van Site Nederland. 'Het wetsvoorstel heeft een dramatisch gevolg voor een substantieel deel van onze branche.

Breuker overweegt zelfs een procedure bij het Europees Hof. 'Immers, met deze regeling worden mensen in gelijke omstandigheden ongelijk behandeld en dat is in strijd met de grondwet!'

De voorgestelde regeling is bedoeld om de systematiek van vrije vergoedingen aan werknemers te vereenvoudigen. Dat betekent dat 1,4 procent van de loonsom vrij vergoed mag worden. Bij overschrijding van die limiet moet 80 procent belasting worden betaald.

Zware slag
Breuker rekende eerder in Reisrevue voor dat hierdoor per werknemer veel te weinig geld overblijft om incentives volledig te financieren zonder gefronteerd te worden met een eindheffing van 80 procent. 'Een zware slag in de incentive-industrie,' zo zei ze.

Actie
In een mailing naar de leden van Site roept Breuker hen op om met ideeen of initiatieven te komen om de Nederlandse regering op andere gedachten te brengen. 'We lobbyen zo lang het nog kan. Als het 5 voor twaalf is, dan is alle support en hulp nodig en een gemeenschappelijk optreden maakt ons als branche sterk,' zegt Breuker strijdvaardig.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!