Ook dit jaar weer NK FlyboardenOok dit jaar weer NK Flyboarden
Back Back Nieuws

Ook dit jaar weer NK Flyboarden

01 mei 2017

Het NK Flyboarden 2017 vindt dit jaar plaats in Velserbroek. Op 3 juni 2017 zal het Nederlands Kampioenschap plaatsvinden bij paviljoen Villa Westend. Hierbij zullen de beste flyboarders van Nederland het tegen elkaar opnemen en strijden om de titel ‘Nederlands Kampioen Flyboarden 2017’.

Flyboarden

Nadat vorig jaar de eerste editie van het NK Flyboarden werd gehouden, krijgt dit nu een vervolg. Flyboarders, sponsoren, organisatie en bezoekers waren enthousiast over hetNK van 2016. Het was daarom niet de vraag of er een NK Flyboarden in 2017 zou komen maar wanneer dit zou komen. Voor deze relatief jonge sport is dit evenement het hoogtepunt van het jaar. De beste flyboarders van Nederland verzamelen zich en strijden via een knock-out systeem voor de winst.

Wat te verwachten?

Flyboarden is een sport waarbij het niveau van de top-flyboarders per jaar stijgt. De pioniers op het gebied van deze extreme watersport vinden zelf steeds weer nieuwe trucs uit en weten hun bestaande trucs nog beter uit te voeren.

Backflips, dolfijnenduiken en twisters zijn de meest populaire trucs van de flyboarders. In 2016 was een dubbel backflip voldoende voor de winst. Aangezien er flyboarders in Nederland zijn die een tripple backflip kunnen doen, zal een dubbel in 2017 waarschijnlijk niet meer genoeg. 

Zelf proberen

'De sport flyboarden is enorm spectaculair om naar te kijken en zeker net zo spectaculair om zelf te doen', vertelt Frank Speets van FlyboardWorld. 'Al binnen een paar minuten kunnen onervaren mensen leren vliegen met een flyboard. Naast het flyboard kan er ook boven het water gevlogen worden met een hoverboard of een jetpack. Zoek je een gaaf bedrijfsuitje die veel mensen gaan onthouden? Flyboarden is ideaal voor sportieve bedrijfsuitjes. Grenzen worden opgezocht, collega’s worden aangemoedigd en er wordt veel gelachen.'

Kom jij ook?

Zaterdag 3 juni in Velserbroek (Haarlem) om 11:00 start het Nederlands kampioenschap Flyboarden 2017. Kom jij ook? De toegang is gratis.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!