Oogenlust geeft groene touch aan Postcode Lottery Green ChallengeOogenlust geeft groene touch aan Postcode Lottery Green Challenge
Back Back Nieuws

Oogenlust geeft groene touch aan Postcode Lottery Green Challenge

24 oktober 2017

De Postcode Lottery Green Challenge is één van 's werelds grootste competities op het gebied van duurzaam ondernemen. Oogenlust verzorgde een groene aankleding voor dit evenement, de wereldkaart met alle inzendingen stond hierbij centraal.

Echt groen

Een wedstrijd voor duurzaam ondernemen vraagt om een duurzame aankleding. Niet enkel in uitstraling en gevoel, maar ook in de daadwerkelijk gebruikte materialen. Voor dit evenement werd door Oogenlust gebruik gemaakt van kartonnen tafelbladen, vervaardigd uit gras. Door de behandeling van de bladen kunnen deze keer op keer opnieuw ingezet worden voor verschillende evenementen.

Echte eyecatchers in de ruimte waren de grote cortenstalen wandpanelen met uitgelaserde contouren van een boom. Ook de uitgelaserde bomen zelf kwamen terug waardoor geen afvalmateriaal overbleef. De bomen werden gebruikt als enorme tafelaankleding. Verder werd de ruimte aangekleed met onder andere pallets en vele verschillende groenvormen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen Oogenlust

Met haar origine als bloemist vormt de natuur bij Oogenlust altijd het uitgangspunt bij het creëren van sfeer. Voor Oogenlust is dit een belangrijke reden om de natuur te koesteren. De werkwijze binnen Oogenlust is zodanig ingericht dat er zo min mogelijk schade toegebracht wordt aan de natuur, voorbeelden zijn: Het scheiden van plastic in gradaties en kwaliteit, groenafval voortkomend uit eigen werkzaamheden wordt gecomposteerd op het eigen domein en er wordt gebruik gemaakt van groene energie van eigen zonnepanelen.

Oogenlust is een van de tien koplopers die het initiatief 'Natuurlijk kapitaal' van het Ministerie van Economische Zaken een warm hart toedragen. Ze worden hierin vergezeld door bedrijven als Friesland Campina, Desso en DSM.

Over Oogenlust

Oogenlust verzorgt aankleding en decoratie op vooraanstaande evenementen, nationaal en internationaal, particulier en zakelijk. De bloembinderij met royale winkel vormen de oorsprong van het bedrijf. Marcel van Dijk: 'Sfeer creëren, dat is wat we doen. Met de natuur als uitgangspunt, streven we altijd naar prikkelende combinaties en verrassende keuzes. Emoties vertalen we in sfeervolle creaties: creaties die uw zintuigen prikkelen. Zo geven we vanuit ons bloemenambacht invulling aan bijzondere momenten, evenementen en interieurs.'

Fotocredits > Roy Beusker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!