Onverwachte ontmoetingen in Bar Bijzonder tijdens EventStreetOnverwachte ontmoetingen in Bar Bijzonder tijdens EventStreet
Back Back Nieuws

Onverwachte ontmoetingen in Bar Bijzonder tijdens EventStreet

13 juli 2018

Obsession creëert onverwachte ontmoetingen tijdens IDEA-jubileum

15 cafés in hartje Haarlem. 15 eventbureaus. Branchevereniging IDEA is jarig en vierde dat op 10 juli met EventStreet: een spetterend meet & greet event voor opdrachtgever en bureau. De eventbureaus presenteerden zich elk in een andere horecagelegenheid op en rondom de Grote Markt. Daar konden opdrachtgevers, partners, stamgasten en voorbijgangers ervaren hoe je creativiteit, gastvrijheid en deskundigheid mengt tot een aansprekend event. Obsession Evenementen & Communicatie was er natuurlijk bij. In Bar Bijzonder draaide alles om bijzondere ontmoetingen met onverwachte stamgasten.

‘In Bar Bijzonder zijn we heel dichtbij onszelf gebleven’, zegt directeur Gerben Plasmeijer. ‘Geen creativiteit om de creativiteit, niet zomaar een leuk feestje, maar een concept dat klopt. Van binnen en van buiten. Het Obsession rood komt terug in het Bar Bijzonder logo, de signing en de kleding van het Obsession team. Dat is de vorm, en die moet piekfijn in orde zijn, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de inhoud. Naar de ervaring. Wij geloven in de kracht van de fysieke ontmoeting. Want op het moment dat je elkaar echt treft, gebeuren er wonderlijke dingen.’

Tafel vol bijzondere stamgasten

Aan de stamtafel van Bar Bijzonder op het terras van Brasserie van Beinum tegenover de Haarlemse St. Bavo kerk kan men bijzondere en onverwachte stamgasten ontmoeten. De customer journey begint bij aankomst, waar bezoekers een gesprek van 15 minuten kunnen boeken met hun favoriet. Omar Kbiri bijvoorbeeld, expert op het gebied van nieuwe media en popcultuur, die Richard Branson op ludieke wijze wist over te halen met hem mee te mogen naar de inauguratiespeech van Obama. De gezusters Fokkens, inmiddels 76 jaar en bezig met hun vijfde boek, vertellen hoe het is om vijftig jaar in ‘het leven’ te zitten. Bij Donatello Piras valt te ontdekken wie de mens is achter de zakelijke profielfoto. En met Alan Bunsee, bekend van het TV-programma The Amsterdam Project, kan men het hebben over de levenslange kwetsbaarheid én kracht van iemand die dakloos en gokverslaafd was.

Gezien worden

Mensen komen zichzelf tegen in Bar Bijzonder en zowel ‘stamgast’ als gesprekspartner is verrast over de veelzijdigheid. ‘Elk verhaal is anders!’ ‘Ik heb met niemand eenzelfde soort gesprek gehad.’ ‘Bijzonder hoe je in vijftien minuten zoveel met elkaar kunt delen.’ Er wordt gelachen, geluisterd, een traantje weggepinkt, een ‘saampie’ gemaakt, en altijd is daar die blik van herkenning: gezien en gehoord worden door een ander mens. En mocht het gesprek toch even stilvallen of wat moeilijk op gang komen, dan is daar de Stampot gevuld met gewetensvragen en de flesjes Spraakwater.

De ontmoeting telt

Rond 22 uur, als de EventStreet langzaam uitdooft, wordt er in Bar Bijzonder nog gedanst. De gesprekken gaan door. Inmiddels niet meer begrensd door de ludieke bel die een volgende ronde aankondigt, maar door de klok van ‘ik ga zo naar huis’. Er wordt gesproken over de essentie van events. Iemand zegt: ‘Je komt voor een inhoudelijk onderwerp, maar uiteindelijk zijn het niet de PowerPoints die je onthoudt, maar de mensen en de ontmoetingen die je met hen hebt gehad.’ Zo waar. Dat is de kracht van LIVE: inspirerende mensen die een verhaal delen dat je raakt, meeneemt en doorvertelt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!