Ontmoeten en beleven op Landgoed Het Hof in BergenOntmoeten en beleven op Landgoed Het Hof in Bergen
Back Back Locaties

Ontmoeten en beleven op Landgoed Het Hof in Bergen

10 januari 2023

Zie het voor je. Een lommerrijke oprijlaan, een fraai siersmeedijzeren hek, de smalle brug over een slotgracht, een klassiek wit landhuis. Rust, sereniteit, ruisend groen. Niet verwonderlijk dat Landgoed Het Hof al vele eeuwen het hart vormt van de Heerlijkheid van Bergen. En zeker, dat het anno 2022 een geliefde plek is voor zakelijke en informele ontmoetingen. Buiten groen en ruimtelijk, binnen ingetogen en stijlvol; alles speciaal voor Het Hof ontworpen. 'Eenmaal over de brug laten onze gasten de buitenwereld letterlijk achter zich', typeert Annemarie Baltus, marketing manager namens blooming hotel, de veelgehoorde beleving. 'Precies die mindset voor geslaagde interactie.'

Bewogen geschiedenis

Bergen. Kunstenaarsdorp en badplaats aan de Noordzee. Aan de Eeuwigelaan, verscholen te midden van weldadig bosgroen, ligt sinds het midden van de zeventiende eeuw Landgoed Het Hof. Een fraai gerestaureerde en perfect onderhouden buitenplaats met een imposant herenhuis in neoclassicistische bouwstijl als middelpunt. ‘De bebouwing kent een even bijzondere als bewogen geschiedenis’, vertelt Baltus tijdens een korte rondgang. ‘Die gaat terug tot de grootse plannen van ene Anthonis Studler van Zurck, die in 1641 eigenaar werd van de Heerlijkheid Bergen waar het landgoed toe behoorde. Hij wilde er eertijds drie gebouwen aan een vierkant voorplein bouwen. Daarvan is alleen het huidige gebouw, bedoeld als het oostelijke bouwhuis, gerealiseerd en bewaard gebleven.’

Meerwaarde en verdieping

Er blijkt heel veel te vertellen over rijksmonument Het Hof, de achterliggende historische moestuin met kassen en de omliggende 17e-eeuwse landschapstuinen. ‘Stuk voor stuk boeiende en inspirerende verhalen, die onze gasten ook echt voelen en beleven als ze hier zijn.’ Dat maakt Het Hof ook tot zo’n unieke locatie voor zakelijke ontmoetingen, vergaderingen, strategische sessies en evenementen. ‘De idyllische omgeving en de bijzondere ambiance in het pand geven een extra dimensie aan ontmoetingen’, stelt Baltus. ‘We combineren op deze plek historie, cultuur, natuur en gastronomie tot een bijzondere ervaring, die meerwaarde en verdieping geeft aan elke bijeenkomst. Of die nu puur zakelijk is, of informeel van karakter.’ Gasten die ook in Bergen willen overnachten kunnen gebruik maken van blooming hotel op amper 2 kilometer van Het Hof.

Blooming hotel

Net even anders, luxer ook en fancyer dan standaard, dat is waar Het Hof haar gasten op trakteert, belooft Baltus. ‘Het Hof blijkt ook vaak precies de ideale locatie voor meetings waar privacy en kleinschaligheid vereisten zijn.’ Zo dacht Harco de Jager, managing director operations bij CONO Kaasmakers er ook over. ‘Het Hof is natuurlijk een iconisch, statig gebouw die door zijn ligging een sfeer van rust en kwaliteit uitstraalt. Wij waren deze herfst met ons team van 8 man een dag te gast op Het Hof. Als onderdeel van ons programma hebben wij een wat actievere clinic gedaan met 3 begeleiders erbij’, vertelt hij. ‘We zijn daar van 9 tot 5 geweest. De lunch werd in een aparte ruimte geserveerd en was kort gezegd prachtig’. Creatieve gerechten, goed van kwaliteit en mooi op smaak. Ook al waren wij met een kleine groep en de enige bezoekers op dat moment, we werden rijk bediend en er werd nergens op beknibbeld. Met name de persoonlijke, hartelijke en warme ontvangst was heel prettig en gaf meteen een vertrouwde sfeer.

Duurzaam en verantwoord

In Het Hof zijn op de begane grond rond een ruime entree 5 ruimten en een buitenterras beschikbaar. De eerste etage biedt nog eens 4 opties, waaronder de grootste van een kleine 70 vierkante meter. ‘Alle ruimten zijn speciaal gedecoreerd en ingericht. Gasten wanen zich, door de exclusief ontworpen muurkunst, in een schilderij.’ Het uitzicht vanuit alle pronkkamers is overweldigend en brengt de omliggende rustgevende natuur letterlijk binnen. ‘Het pand heeft ook een complete keuken, waar een eigen chef de scepter zwaait. Hij kookt met producten uit de eigen moestuin, die wordt onderhouden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’ En dat principe sluit nauw aan bij de missie van blooming als concept, dat immers vol inzet op duurzaamheid en maatschappelijk betrokken en verantwoord ondernemen.

Tekst: Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!