Back Back Nieuws

Ontdekkingsreis van zakelijke bezoeker aan Friesland

04 oktober 2011
Zestig organisatoren van meetings, incentives en congressen uit binnen -en buitenland waren deze week te gast in Leeuwarden en Friesland voor een site-visit. Op initiatief van Congres Bureau Friesland, Grand Hotel Post-Plaza, Eden Oranje Hotel, WTC, WestCord WTC hotel en Marketing Leeuwarden waren de gasten uitgenodigd om naar Friesland te komen.

Congresstad
Het doel was de promotie van Friesland, met Leeuwarden als congresstad, voor de zakelijke markt. Donderdag bezochten de mensen in drie groepen diverse toplocaties in de provincie, op vrijdag stond de stad Leeuwarden centraal.


'Nieuwe speler op de zakelijke markt'

Jant van Dijk, van Congresbureau Friesland: 'Friesland is uitermate geschikt als congreslocatie. De mogelijkheden om de zakelijke markt te bedienen zijn hier de afgelopen jaren fors toegenomen. Met in Leeuwarden alleen al meer dan 450 hotelkamers op 4 sterren niveau, het WTC met congresruimte voor wel 3.500 gasten, gecombineerd met prachtige locaties elders in de provincie, is Friesland een nieuwe speler op zakelijke markt geworden. En dat is wat de initiatiefnemers de bezoekers precies wilden laten zien.'

Het programma
De gasten hadden donderdag 29 september de keuze uit drie programma’s: ‘Beleef Friesland’, ‘De Wadden‘ en ‘Bijzondere locaties’. De hele dag konden de mensen Friesland proeven in al haar facetten. ’s Avonds werden tijdens het diner in Grand Hotel Post-Plaza de ervaringen uitgewisseld. Het enthousiasme van de mensen over de ontvangst op alle locaties in onze provincie loog er niet om. Men had veel ideeën opgedaan om congressen, vergaderingen en incentives hier in de (nabije) toekomst te organiseren. Voor de Belgische gasten was er nog een ‘cadeautje’ in de vorm van een optreden van Douwe Heeringa, die nummers van Jacques Brel in het Fries ten gehore bracht. Het grote applaus maakte duidelijk dat dit zeer gewaardeerd werd.

Praamvaart door de grachten
Vrijdag 30 september begon de dag met een praamvaart door de grachten van Leeuwarden, waarna de gasten door ‘Us Heit’ werden begeleid naar het Stadhuis. In de Oranjezaal sprak wethouder Isabella Diks de mensen nog eens toe in wervende bewoordingen. Tenslotte bracht een stadswandeling, onder begeleiding van vier gidsen, de mensen uiteindelijk naar het Eden Oranje Hotel, waar met een lunch de tweedaagse werd afgesloten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!