Ontdek de Heuvelrug – centraal en bosrijk vergaderenOntdek de Heuvelrug – centraal en bosrijk vergaderen
Back Back Locaties

Ontdek de Heuvelrug – centraal en bosrijk vergaderen

10 februari 2023

In het midden van het land vind je de Utrechtse Heuvelrug, een natuurgebied dat zich uitstrekt over een lengte van ongeveer 50 kilometer. Het is het op een na grootste bosgebied van Nederland en naast bos vind je er heide en stuifzanden. Een deel van de Heuvelrug is Nationaal Park. Elja Triloki – Damming, coördinator partnerships bij het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei, praat met ons over dit mooie stuk natuur in Nederland en de veelzijdige eventlocaties die het gebied rijk is. 

RBT is de gebiedsmarketingorganisatie van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Samen met 9 gemeenten, de provincie Utrecht en vele locaties in de regio werken zij samen aan het versterken van de bestemming voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Elja: ‘Niet alleen de centrale ligging is interessant. We zijn een prachtig gebied, een mooie groene omgeving met unieke landgoederen en kastelen en daar is vraag naar voor event- en vergaderlocaties. Duurzaamheid is in trek.’

Duurzaamheid in uitvoering

De Utrechtse Heuvelrug heeft een veelzijdig karakter dat je een schitterende combinatie van cultuur, historie en natuur biedt. Met talrijke eventlocaties die je hier graag mee kennis laten maken. Inzoomend op duurzaamheid licht Elja in ons gesprek 4 locaties toe.

Hotel en Conferentiecentrum Woudschoten

Zo vind je in het ‘groene’ Zeist Hotel en Conferentiecentrum Woudschoten. Deze locatie ligt supermooi, midden in de bossen en is heel bewust bezig met buiten naar binnen halen. Ze hebben een gouden Green Key certificaat (duurzaamheidslabel) en een YOIN label (kwaliteitswaardering). Duurzaam bosbeheer is belangrijk voor deze plek. Elja: ‘Wat wij extra bijzonder vinden is dat Woudschoten hun personeel ook meer milieubewust maakt, mede door op kleine dingen te letten en afspraken te maken over bijvoorbeeld lichtgebruik en papierverbruik.’

Grytte Bloemenheuvel

Een geheel andere locatie is Grytte Bloemenheuvel in Driebergen. Rustig gelegen, kleinschalig met vergaderaccommodaties geschikt voor kleinere groepen en met flexwerkplekken. Grytte Bloemenheuvel koopt lokaal en duurzaam in. Producten, maar bijvoorbeeld ook meubilair. ‘Ze staan voor natuur en mens voeden in plaats van uitputten en daar worden wij heel blij van’, aldus Elja.

Landgoed Zonheuvel

Dan een brug naar een grote locatie: Landgoed Zonheuvel in Doorn. Hotel, conferentiecentrum en campus op 47ha en heel vooruitstrevend in duurzaamheid. Elja: ‘Je vindt een moestuin op het terrein, de locatie is organisator van een duurzaamheidsfestival, Green Key Gold certificaathouder en probeert aan de zogenaamde 17 sustainable development goals te voldoen.

Cultuur- en congrescentrum Antropia

Tot slot benoem ik ook graag Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen-Rijssenburg. Dit is wel een van de meest duurzame locaties, te vinden op het prachtige Landgoed Reehorst. Antropia is met recht koploper in duurzaamheid te noemen, mede door allerlei duurzaamheidsinitiatieven.’

Karakter

Duurzaamheid wordt belangrijk gevonden en is steeds meer een voorwaarde in de keuze voor een bepaalde locatie voor evenementen en bijeenkomsten. En, los daarvan maakt het in en rondom groen bewegen het vergaderen boeiender, fijner en kan het wezenlijk bijdragen aan het succes van je bijeenkomst. Ben je hiernaar op zoek? Omring je voor jouw event met bos(beheer), cultuur en historie.Met de schoonheid en veelzijdigheid van de Utrechtse Heuvelrug.  

Bekijk een overzicht van alle zakelijke locaties op zakelijk.opdeheuvelrug.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!