(Online) moordspel NachtJacht(Online) moordspel NachtJacht
Back Back Nieuws

(Online) moordspel NachtJacht

25 januari 2022

Samenwerking, effectieve communicatie en een vleugje creativiteit staan centraal in het nieuwe (virtuele) teambuildingsspel NachtJacht. In dit spannende moordspel kruipen deelnemers in de rol van één van de personages om op onderzoek uit te gaan, de waarheid boven tafel te krijgen en een moord op te lossen. Van kantoornerd tot de overspannen schoonmaakster of van de losbandige communicatiemedewerker tot de ambitieuze accountmanager: het scenario van NachtJacht Online – de Kantooreditie speelt zich volledig af binnen de kantoormuren van een -fictief- bedrijf.

Elke deelnemer aan NachtJacht Online ontvangt van tevoren één hoofdstuk van het verhaal, waarin uitgebreide informatie over de setting en zijn of haar rol staat. Tijdens het spel zelf gaan de deelnemers met elkaar op onderzoek uit om een moord op één van de collega’s te onderzoeken. Door elkaar te ondervragen, raadsels op te lossen, cryptische aanwijzingen te ontcijferen en verbanden te leggen, hebben de deelnemers een gemeenschappelijk doel: de dader ontmaskeren. Het spel kan mét of zonder spelleiding worden geboekt en eventueel worden uitgebreid met rekwisieten en een borrel- of dinerpakket aan huis.

Crossmediale reeks

 De online variant van NachtJacht is ontstaan toen de fysieke editie, NachtJacht – het moorddiner, in het najaar van 2021 door de coronamaatregelen niet door kon gaan. Angelique Aalders, eigenaar buroJ8 en bedenker van het moordspel: ‘In een relatief korte tijd hebben we een nieuw scenario ontwikkeld om de geboekte uitjes een virtueel alternatief te bieden. Met succes, NachtJacht Online werd goed ontvangen en biedt -voorlopig- een goed alternatief voor de fysieke edities die we graag verder willen uitbreiden.’ Wanneer de maatregelen het weer toestaan, wordt ook het fysieke moorddiner weer georganiseerd, op een eigen locatie (Koffie- en Wijnbar De Hoedt en de Rand in Arnhem) of op een locatie naar wens. NachtJacht is tevens op maat te ontwikkelen voor elk denkbaar scenario, waarin het eigen bedrijf of een specifieke locatie de hoofdrol kan spelen. BuroJ8 heeft daarnaast plannen liggen om NachtJacht uit te breiden tot een crossmediale reeks dat naast interactieve spellen ook hoorspelen en korte verhalen brengt.

Over buroJ8

BuroJ8 is een content- en evenementenbureau met een scherpe focus op geschreven content en zakelijke evenementen. Angelique: ‘We willen het verhaal van bedrijven vertellen en verspreiden en gaan daarin op ‘jacht’ naar treffende teksten, passend beeld en creatieve, inhoudelijke events: on- en offline communicatiemiddelen die bijdragen aan de interne en externe positionering van een organisatie. Naast werk in opdracht, ontwikkelen we ook zelf producties, waar NachtJacht een voorbeeld van is.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!