Ongedwongen vergaderen bij blooming’s Landgoed Het HofOngedwongen vergaderen bij blooming’s Landgoed Het Hof
Back Back Locaties

Ongedwongen vergaderen bij blooming’s Landgoed Het Hof

03 juni 2021

Op een steenworp afstand van Amsterdam, in het idyllisch door bos en strand omgeven Bergen, is een driehoek aan prachtige locaties te vinden, elk met een eigen dna maar allen onder de bezielende kapstok van blooming.  Combineer intensief vergaderen in een groene ambiance met een verfrissend bezoek aan het strandpaviljoen voor een borrel of diner om vervolgens te overnachten in het sfeervolle hotel. We spraken Martijn Lindhout van blooming over de locaties- Landgoed Het Hof in het bijzonder- en over de impact van Corona op de huidige plannen.

Landgoed Het Hof

Voor exclusieve vergaderingen, dierbare privémomenten of grootse evenementen in de tuinen. Landgoed Het Hof is een besloten locatie die stijl- en sfeervol ruimte biedt aan bijeenkomsten en evenementen. Martijn: ‘We zeggen wel eens dat het een uitstekende locatie zou zijn voor de formatie van het kabinet, je kunt er met veel privacy besloten vergaderen, maar ook een groots diner voor 100 man – aan lange tafels in de tuin behoort tot de mogelijkheden. Het is een locatie met een rijke historie – van Herenhuis tot Volkshogeschool. Iedereen in Bergen heeft wel iets met het pand, dat merk je ook wanneer we hier de Open Hoftuindagen organiseren en het hek voor iedereen opent.’ De volledig gerenoveerde ruimtes, van pronkkamers tot boardrooms en conferentiezalen, bieden ruimte aan 10 tot 75 personen in verschillende opstellingen.

Ongedwongen

Bij Landgoed het Hof staat een ongedwongen sfeer en een huiselijk gevoel centraal. Martijn: ‘Het grootste compliment is wanneer een gast na een lange dag vergaderen aan het diner stiekem zijn of haar schoenen uittrekt, dat de gast zich echt thuis voelt.’ Dat ontspannen gevoel wordt nog eens versterkt door de mogelijkheden om erop uit te gaan in de bosrijke omgeving of een lange strandwandeling te maken. ‘Wanneer de maatregelen het weer toestaan, organiseren we graag wijnproeverijen en  kookworkshops, met eigen geplukte groenten uit de biologische moestuin.'

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Van eigen geteelde groente en Dopper-flessen tot duurzame COCO-MAT bedden en een samenwerking met Scorlewald, waarbij personen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen in de moestuin te werken. Bij blooming staat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda. ‘We hebben in 2019 de Gaia Green Award gewonnen. In deze tijd van Corona is het lastig deze hoge duurzame maatstaf aan te houden. We zijn nu, met het uitserveren van ontbijt op de kamers -om een voorbeeld te noemen- genoodzaakt mono-verpakkingen te gebruiken. We vinden het erg belangrijk dat we ook op duurzaamheidsgebied snel weer naar het oude niveau gaan.’ Naast duurzaamheid spelen ook de kernwaarden creatief en inspirerend een belangrijke rol – iets dat je zichtbaar in de locaties terug ziet. We willen graag inspireren met kunst, interieur en architectuur maar ook door bijvoorbeeld creativiteit te leggen in een eigen badboek en De deelname aan de jaarlijkse kunsttiendaagse.’

Toekomstvisie

De gevolgen van de Coronacrisis hebben ertoe geleid dat ook het team van blooming de focus heeft moeten verleggen. ‘Het zakelijk segment is afgelopen jaar bijna helemaal weggevallen. Ook voor de toekomst verwachten we minder zakelijke, buitenlandse gasten te ontvangen dan voorheen. Meerdaagse internationale evenementen zullen nog wel even op zich laten wachten.’ Blooming verwacht in de toekomst een toename in boekingen voor de leisure-gast. Met die visie is het team nu bezig op het terrein van het hotel een nieuwe Escape room, midden in de natuur te ontwikkelen. ‘We willen op de langere termijn ons strandpaviljoen vernieuwen, zijn bezig met een nieuwe groepsaccommodatie genaamd de Villa op het terrein van het hotel en wehopen binnenkort meer ruimte te krijgen binnen de huidige vergunning van Het Hof zodat we meer publieksevenementen kunnen organiseren’ Kortom, met een voortuitziende en creatieve blik op de toekomst werkt het team van blooming gedreven door om meer ‘everyday a blooming day’-belevingen mogelijk te maken.

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!