Onemeeting.com: single use plastic vrij vergaderenOnemeeting.com: single use plastic vrij vergaderen
Back Back Nieuws

Onemeeting.com: single use plastic vrij vergaderen

20 juli 2021

Onemeeting.com slaat opnieuw een vergroeningsslag en tekent de Dopper Wave. Na de lancering van 'Klimaatneutraal vergaderen' in 2019 bannen ze nu ook alle plastic wegwerpwaterflessen van hun kantoren. Daarnaast drinken ze altijd kraanwater wanneer dit mogelijk is, gebruiken ze herbruikbare waterflessen én gaan ze andere inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave. Om dit te benadrukken staat er sinds vandaag een nieuwe faciliteit live op Onemeeting.com in de zoekresultaten waarmee boekers van vergaderlocaties kunnen zoeken op locaties met de faciliteit: Single use plastic free. Hiermee roepen ze alle (vergader)locaties in Nederland op om te stoppen met het gebruik van wegwerpplastic.

Lancering Single use plastic free label

Dit initiatief sluit naadloos aan bij de nieuwe wet die op 3 juli is ingegaan waarbij de EU een verbod legt op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek, borden, wattenstaafjes en ballonstokjes. 'Wij merken dat vanuit klanten en aanbestedingen steeds vaker de vraag komt naar duurzame locaties. Elk jaar belandt 8 miljard kilo plastic in de oceanen, waaronder veel plastic waterflesjes. Met het ondertekenen van de Dopper Wave gaan we samen met Dopper de strijd aan tegen plastic wegwerpwaterflessen',  aldus CEO van Onemeeting.com Luc van Bussel.

Besparing per jaar

Op de locaties die via Onemeeting.com geboekt worden, komen ongeveer 400.000 gasten per jaar. Als ze deze gasten kunnen stimuleren om geen wegwerpwaterflessen te gebruiken kunnen ze ruim 800.000 wegwerpwaterflessen besparen. Op het platform van Onemeeting.com staan ruim 1600 locaties waar boekers een locatie kunnen zoeken, vergelijken en boeken voor hun bijeenkomst. Onemeeting.com stimuleert deze locaties om single use plastic free te worden, dit gaat zelfs nog iets verder dan alleen geen plastic wegwerpwaterflessen.

Samenwerking Dopper & Onemeeting.com

'Met de Dopper Wave willen wij mensen en organisaties inspireren om aanpassingen te doen in hun dagelijks leven die een grote impact tot gevolg hebben: schonere oceanen. We zijn super trots dat we samen met Onemeeting.com single use plastic vrij vergaderen tot de nieuwe norm maken. Hiermee inspireren we niet alleen alle 1600 locaties die op Onemeeting.com staan, maar ook alle 400.000 gasten!' aldus Virginia Yanquilevich, CEO van Dopper. Met het ondertekenen van de Dopper Wave sluit Onemeeting.com zich aan bij een groeiende internationale beweging bestaande uit meer dan 4.500 duurzame koplopers zoals Bol.com, WNF, de Bijenkorf en Auping.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!