Back Back Nieuws

Omnisport host start van 99e Giro d'Italia

07 april 2016
De 99e editie van de Giro d’Italia start vrijdag 6 mei vanuit het Velodrome van Omnisport Apeldoorn. Vanaf het middenterrein van de wieler- en atletiekhal vertrekken de renners die middag voor de eerste etappe die bestaat uit een individuele tijdrit over 9,8 kilometer.

‘Omnisport is erg vereerd om als startlocatie van deze geweldige wedstrijd te fungeren. We kunnen haast niet wachten totdat het zover is. Nog nooit eerder werd het startschot voor de Giro d’Italia gegeven in een Velodrome, dus deze primeur maakt dit evenement voor Omnisport extra bijzonder. Alle teambussen verzamelen zich op ons parkeerterrein alwaar het publiek de voorbereidingen van de renners van dichtbij kan volgen. Daarnaast is deze tijdrit voor onze landgenoot Tom Dumoulin de uitgelezen kans om meteen de roze leiderstrui te pakken. Wie wil dat nu niet live meemaken?,’aldus vestigingsmanager Toni Denneboom van Omnisport dat zich vanzelfsprekend Official Supplier van de Giro d’Italia mag noemen.

Uithangbord
Denneboom vervolgt: ‘Voor Omnisport is de ‘Grande Partenza’ van de Giro d´Italia natuurlijk een geweldig event en uithangbord. De renners rijden vanaf het startpodium op het middenterrein van de wielerhal naar buiten. Het gebouw is bovendien vrij toegankelijk voor het publiek. Dat kan vanaf de vaste tribune via diverse grote beeldschermen zowel de start als het verdere verloop van de wedstrijd optimaal volgen.’

Aanloop
De aanloop naar 6 mei is in volle gang. Zo vindt op zondag 17 april de 51e Ronde van Gelderland plaats, die geheel in het teken staat van de Giro. De start is dan eveneens gesitueerd bij Omnisport. Ook vindt die dag een speciale editie van de Ladies Only Giro Donna plaats: een toertocht voor dames over een afstand van 75 kilometer.

Zakelijke locatie
Omnisport Apeldoorn is een multifunctioneel complex bestaande uit een wieler- en atletiekhal, topsporthal en een ontvangstgebouw met daarin onder meer een businesslounge, vergader- en presentatieruimten, restaurant en sportcafé. Omnisport is niet alleen een thuis voor sporters en supporters, maar ook voor bedrijven en hun zakelijke relaties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!