Olympisch Stadion en Coca-Cola Nederland vieren jubileumOlympisch Stadion en Coca-Cola Nederland vieren jubileum
Back Back Nieuws

Olympisch Stadion en Coca-Cola Nederland vieren jubileum

25 mei 2018

Wist je dat het Olympisch Stadion en Coca-Cola Nederland dit jaar allebei 90 jaar bestaan? Al sinds de Olympische Spelen in 1928 zijn de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit wordt gevierd in het Olympisch Stadion op zaterdag 23 juni. Iedereen is welkom op dit zomerse verjaardagsfeest met bijzondere activiteiten. Bezoekers ervaren de glorie van toen met de fun van nu. Een feest dat men voor geen goud, zilver of brons wil missen. De dag is gratis toegankelijk voor publiek.

Programma

Er zijn diverse activiteiten die gedurende de dag plaatsvinden, o.a.:
• Een unieke mogelijkheid om de Marathontoren te beklimmen
• Een rondleiding door het stadion
• Kunst of Kitsch? Bezoekers kunnen hun Olympisch Stadion en/of Coca-Cola item laten taxeren door experts
• Het lopen van de Olympische 100 meter
• Een exclusieve markt met Coca-Cola collector items
Wie jarig is trakteert. Dus natuurlijk is er voor iedereen ook een lekker drankje, een feestelijk taartje en (live)muziek.

Aanmelden is gratis

Aanmelden voor het gratis event en de actieve programmaonderdelen 'Kunst of Kitsch?' , de rondleiding en het beklimmen van de Marathontoren kan via: www.olympischstadion.nl/90jaar.

Over het Olympisch Stadion

Het Olympisch Stadion is een Rijksmonument en heeft een levendige historie. In 1928 is het Olympisch Stadion gebouwd, als hoofdpodium van de Olympische Spelen in dat jaar. In de entree, de Marathonpoort, is de 'Wall of Fame' als eerbetoon aan alle Nederlandse winnaars van Olympisch Goud gevestigd. Het stadion is internationaal tevens geroemd vanwege de kenmerkende architectuur: architect Jan Wils won zelfs een gouden medaille op de Kunstolympiade van 1928.

Anno 2018 is het Olympisch Stadion een plek voor zowel sportieve als culturele evenementen en biedt het daarnaast vele voorzieningen zoals bedrijfsruimten en een parkeergarage.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!