Oer-Hollands waterijsje gaat als een raket op Koningsdag Oer-Hollands waterijsje gaat als een raket op Koningsdag
Back Back Nieuws

Oer-Hollands waterijsje gaat als een raket op Koningsdag

28 april 2017

Op Koningsdag lanceerde OLA een nieuwe variant op het favoriete waterijsje van Nederland; de Hollandse Raket. Het ijsje in raketvorm is vanaf dit moment in de supermarkt verkrijgbaar in de kleuren van de Nederlandse vlag. Dit is de eerste keer, sinds de introductie van de Raket 55 jaar geleden, dat het oer-Hollandse ijsje in een nieuwe kleur- en smaakcombinatie wordt uitgebracht. Een speciale ijscokar trok op Koningsdag door de feestende mensenmassa in Amsterdam om het nieuwe Raketje te laten proeven. Naast de nieuwe Hollandse Raket blijft de vertrouwde Raket natuurlijk ook gewoon verkrijgbaar.

Nieuw jasje voor publiekslieveling

Naast een nieuw kleurenpalet, kan men ook een verfrissend nieuwe smaakcombinatie verwachten. De Hollandse Raket bestaat uit de smaken framboos, citroen-limoen en cola, zonder toegevoegde smaak- en kleurstoffen.

Thijs Sleddering, Sr. brand manager Ice Cream van OLA: 'Vorig jaar haalden we een 1 april grap uit door aan te kondigen dat de Raket uit de schappen zou verdwijnen. Nederland kwam massaal in actie, waarmee duidelijk werd hoe enorm geliefd dit iconische ijsje is. Die liefde voor het oer-Hollandse Raketje hebben we letterlijk genomen, door de kleuren van onze vlag te gebruiken. We zijn ontzettend trots en blij dat we Nederland een nieuwe variant op het vertrouwde 'Raketje' kunnen bieden.'

Over De Raket

In 1959 verkocht Unilever haar eerste ijs in Nederland: Fruti. Het Fruti-ijsje had destijds twee smaken: framboos en sinaasappel. In 1962 werd de smaak ananas aan het Fruti-ijsje toegevoegd en daarmee was de Raket geboren. OLA lanceerde het ijsje tijdens de opkomst van de ruimtevaart en het werd een groot succes: De Raket is het langst en best verkochte ijsje van Nederland. In 2016 gingen bijna 38 miljoen Raketjes over de toonbank.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!