Oceandiva London: eerste CO2-neutrale evenementen-schip met Platinum LabelOceandiva London: eerste CO2-neutrale evenementen-schip met Platinum Label
Back Back Nieuws

Oceandiva London: eerste CO2-neutrale evenementen-schip met Platinum Label

17 mei 2023

Oceandiva, de marktleider in varende evenementenlocaties, heeft bekendgemaakt dat het voor zijn nieuwe schip, de Oceandiva London, het prestigieuze Gouden certificaat met Platinum label van Green Award heeft ontvangen. Het is de eerste keer dat een CO2-neutraal evenementenschip deze onderscheiding in ontvangst mag nemen. Het Platinum label is de hoogste certificering van Green Award voor rederijen die zich inzetten voor milieubescherming, veiligheid en kwaliteit.

‘Wij zijn ontzettend blij dat wij het Gouden certificaat met Platinum label van Green Award hebben gekregen. Oceandiva London is de nieuwe standaard voor toekomstige schepen. Wij streven ernaar om de evenementenbranche vooruit te bewegen op elke mogelijke manier. Door te experimenteren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken proberen wij de toekomst van evenementen te verbeteren, te inspireren en onze branche alle mogelijkheden te laten zien waarop wij ons kunnen (en moeten!) ontwikkelen, aldus Edwin Petersen, CEO Oceandiva.

Het eerste CO2-neutrale varende evenementenschip

Het moderne nieuwe evenementenschip is door Veka Shipyard in Nederland gebouwd en zal worden geëxploiteerd en beheerd door Smart Group, de vooraanstaande evenementencateraar uit Londen. De Oceandiva London, die innovatief architecturaal design combineert met de nieuwste technologie, is een CO2-neutraal evenementenschip met een batterij met een vermogen van 2,2 MW. Het wordt het eerste CO2-neutrale schip op de rivier de Thames en is daarmee een belangrijke stap in het doel om de rivier in Londen CO2-neutraal te maken. De geavanceerde hernieuwbare technologie op het schip omvat een rioolwaterzuiveringsinstallatie van PureBlue INNOPACK++ om afvalwater te recyclen en een nieuw HVAC-systeem dat voor zowel luchtstroom als energiebesparing zorgt. De Oceandiva London kan dankzij het voortstuwingssysteem en de energiestrategie 100% duurzaam varen en gebruikt snelladende hernieuwbare energie aan wal en een reservegenerator voor biobrandstof.

De Oceandiva London is een indrukwekkend schip met drie dekken, een lengte van 86 meter en een breedte van 17 meter. Dankzij de flexibele ruimtes kunnen er allerlei evenementen op het schip worden georganiseerd zodra het volledig in bedrijf is, waaronder congressen, tentoonstellingen, recepties, galadiners, prijsuitreikingen, productlanceringen en merkactivaties. Het schip maakt binnenkort zijn overtocht naar het Verenigd Koninkrijk om uitgerust, getest en in gebruik genomen te worden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!