Oceandiva breidt activiteiten uit naar LondenOceandiva breidt activiteiten uit naar Londen
Back Back Nieuws

Oceandiva breidt activiteiten uit naar Londen

21 december 2017

Het Amsterdamse bedrijf Oceandiva, dat momenteel voornamelijk actief is in de Benelux en Duitsland met twee schepen op het gebied van events en live-communicatie, breidt begin 2019 de activiteiten uit naar Londen, de hoofdstad van Groot-Brittannië. 

Verdere groei in markt van topevents

Een Oceandiva-schip zal de oversteek maken over het kanaal. Op de Theems zal deze Oceandiva verschillende evenementen faciliteren zoals roadshows, gala’s en marketingevents. Na de Oceandiva Original (max. 1500 gasten) en Oceandiva Futura (max. 600 gasten) wordt ook uitbreiding van de vloot voorbereid. 

6-jarige obligatielening met een rente van 7 3/4%

Om de groei mogelijk te maken geeft Oceandiva voor maximaal €2 miljoen aan obligaties uit tegen een rente van 7¾% met een looptijd van maximaal 6 jaar. De belegger die obligaties Oceandiva koopt, ontvangt maandelijks de rente en na zes jaar wordt de lening afgelost. 

Een belangrijke stap

Voor oprichter en eigenaar van Oceandiva Edwin Petersen is de oversteek naar Londen een belangrijke stap in de 15-jarige historie van zijn bedrijf. Hij ziet in de Britse markt, ondanks de Brexit, grote kansen op het gebied van events die door grote bedrijven worden georganiseerd. Oceandiva heeft in Groot-Brittannië een topcateraar als partner, die de exploitatie van de Oceandiva op zich neemt. 

Reeds actief in event-marketing en live-communicatie

In West-Europa is Oceandiva actief op de groeiende markt van event-marketing en live-communicatie. Roadshows, lanceringen van nieuwe producten, congressen en tal van andere exclusieve topevents worden op de huidige twee schepen van Oceandiva op locatie georganiseerd. Voor elk evenement wordt door het team van Oceandiva maatwerk geleverd. 

Warm welkom

Oceandiva ontvangt van de Londense autoriteiten alle medewerking voor de start van de Britse Oceandiva. ‘Ons concept ontbreekt op dit moment nog in de Britse hoofdstad. Ze willen ons heel graag hebben en faciliteren ons daar waar nodig’. Aldus Oceandiva-oprichter Edwin Petersen over de aanstaande oversteek over het Kanaal. 

Kansrijk concept

Met de NPEX-obligatielening wordt de groei van Oceandiva mogelijk gemaakt. Volgens Petersen is het ‘mobiele’ concept op het water van Oceandiva ook kansrijk op andere plekken in de wereld, zoals in Zuid-Frankijk of tijdens bijvoorbeeld sportevenementen, zoals Formule 1-races

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!