Notpla zeewier gecoate producten voldoen aan SUP richtlijnNotpla zeewier gecoate producten voldoen aan SUP richtlijn
Back Back Nieuws

Notpla zeewier gecoate producten voldoen aan SUP richtlijn

27 december 2023

Notpla is de plasticvrije oplossing voor Foodverpakkingen. Met enige trots melden wij de samenwerking tussen Conpax en Notpla. Notpla staat voor 'not plastic'. De Nederlandse overheid (ILT) beoordeelde Notpla-coating als 100% plasticvrij.

Zeewier als held

De coating van Notpla wordt gemaakt uit zeewier, wat geldt als de meest overvloedige bron van biomassa ter wereld. Zeewier groeit wel tot 1 meter per dag. De zeewier coating bevat geen polymeren en is biologisch composteerbaar volgens de EN 13432 norm. De productie concurreert niet met voedselgewassen, vereist geen kunstmest of zoet water om te produceren en houdt actief koolstofdioxide vast.

Verbod op Single Use Plastics

Onder andere voor festivals was de uitdaging groot, met het aankomende verbod op Single Use Plastics (SUP). Hoe voorzie je een event met duizenden bezoekers per dag van food in reusables? Logistiek bijna een onmogelijke opdracht, een grote investering, maar zeker ook een uitdaging op het gebied van hygiëne. De zorg was groot, maar een oplossing is er nu met Notpla zeewier gecoate snackverpakkingen.

Geen SUP opslag

Het complete Notpla assortiment bestaat uit kartonnen verpakkingen zoals snackbakjes, lunchboxen, take away, die allemaal voldoen aan de Nederlandse SUP-regeling. Dus hoeven uw klanten geen SUP opslag te betalen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!