Back Back Nieuws

Nominaties Horecava Innovation Award 2014 bekend

20 november 2013

Uit 118
inzendingen heeft de jury van de Horecava Innovation Award 2014 (HIA) zestien
innovaties genomineerd. Verrassende producten en diensten, vaak met een
hoogduurzaamheidgehalte,die de ondernemer in staat stellen zijn
omzet te verhogen; iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze
uitdagende tijden.

Alle
nominaties zijn te bewonderen op de themawereld INNOVEER! tijdens de komende
Horecava, van 13 tot en met 16 januari 2014 in Amsterdam RAI. Maandag 13
januari worden de categoriewinnaars bekend gemaakt en wordt de Horecava
Innovation Award uitgereikt aan de overall winnaar.

Duurzaam
produceren
Genomineerd
zijn zestien nieuwe producten, praktische- en servicegerichte concepten die op
basis van de laatste technologie tegemoet komen aan de huidige wensen van de
gast. Opvallend, soms verbazingwekkend eenvoudig, is dat ze in spelen op de
behoefte aan vers en gezond. Duurzaamheid is daarbij de norm; produceren voor
het heden, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te
brengen.

De 18 man
sterke deskundige vakjury toetst ondermeer in hoeverre de innovaties kansen
bieden om efficiënter te werken, de kwaliteit te verbeteren of om meer beleving
te creëren. De categorieën waarin wordt beoordeeld zijn Food & Beverage,
Interior & Design, Equipment & Services en Concepts & Co-Creation.
De competitie om de Horecava Innovation Award staat open voor alle fabrikanten
en leveranciers, dus niet alleen voor exposanten.

De genomineerden voor de  Horecava Innovation Award 2014 zijn:
Categorie Food &
Beverage
-
Flammkuchen, flinterdunne hartige plaatkoek, Flammkuchen Nederland, Rotterdam
- Bionade
Bio Cola, biologische cola, 50% minder suiker, 2food, Amersfoort
-
Bubblefroot, milkshake met smaakbolletjes, Foodkitchen, Zevenbergen
- Verse
kruiden infusions, verse kruiden voor thee, Koppert Cress, Monster

Categorie Interior &
Design
- PhoneBob,
mobiele telefoon oplader, NBMI-Medialine, Deurne
-
Infrarood verwarmingspanelen, warmtegevend kunstwerk, Infralia, Wevelgem (B)
- Airblade
Tapkraan, kraan en handendroger ineen, Dyson Nederland, Amsterdam
- Illuminated
Water, flesjes water met ingebouwde led verlichting, Leroy Import Export, Vugt

Categorie Equipment
& Services
- Chargebar,
oplaadkiosk voor mobiele telefoons, Chargebar, Tilburg
- Oakyapp,
web-app voor hotels, Oaky BV, Amsterdam
- Mobiele
bordenwarmer, LuJaBa, Ede
- Gastologie
bordspel, bordspel rond gastvrijheid, Sok Organiseert, Nijmegen

Categorie Concepts &
Co-Creation
- Ecodish,
vaatwasmiddel 100% veilig voor mens en dier, Ecodish Greenovations, Oldenzaal
- Ice
Pan, concept voor live ijsbereiding op locatie, Miracle Ice, Alkmaar
-
Kromkommer, concept rond gekke groenten, Kromkommer BV, Rotterdam
- The
living menu, layar toepassing voor menukaarten, Hospitality people, Venlo

Karel de Vos Award
Ook
komende editie zal de Karel de Vos Award weer worden uitgereikt. Deze prijs is
een eerbetoon aan de vorig jaar overleden initiatiefnemer en drijvende kracht
achter de Horecava Innovation Award. Hij gaat naar de meest gastgerichte
innovatie, die de horecaondernemer ondersteunt in zijn bedrijfsvoering en wordt
geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet.

Publieksprijs
Het
publiek kan ook een stem uitbrengen op haar favoriete innovatie. Dit gebeurt
via de website en tijdens de Horevaca. De publiekswinnaar wordt donderdag 16
januari, op de laatste beursdag, bekend gemaakt.

Foto: Winnaars Horecava innovation award 2013

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!