Back Back Nieuws

Nominatie voor Operadagen Rotterdam in categorie beste operafestivals

20 januari 2015
Operadagen Rotterdam is genomineerd voor de prestigieuze International Opera Award 2015 in de categorie beste operafestivals. Een initiatief van het Engelse Opera Magazine dat in 2015 voor de derde keer op rij wordt georganiseerd. In de categorie ‘Festival’ neemt Operadagen Rotterdam het op tegen de Bregenzer Festspiele, de Cincinnati Opera, het Garsington Festival, het Glimmerglass Festival en het Rossini Opera Festival in Pesaro. De uitreiking vindt plaats op zondag 26 april in het Savoy Hotel in London.

The International Opera Awards
The International Opera Awards wordt sinds 2013 georganiseerd door het Engelse Opera Magazine vanuit de wens om een opera-equivalent te bieden van de Oscars. Dit jaar worden er binnen 19 categorieën awards uitgereikt. Een gerenommeerde jury bestaande uit afgevaardigden van  Opera at Covent Garden, Opera Europa en Bavarian State Opera en uit critici van internationale dagbladen als The Sunday Telgraph, The Sunday Times, The Financial Times, the International Herald Tribune  en Opera Magazine maken op zondag 26 april tijdens een gala in het Savoy in Londen alle winnaars bekend.

‘Na de Fedora Prize die vorige week werd uitgereikt is dit alweer een grote eer als kleine speler. Een erkenning voor de koers die we de afgelopen tien jaar met Operadagen Rotterdam hebben ingezet. Met een duidelijke keuze voor spraakmakende  projecten heeft het festival inmiddels een stevige positie in de Europese operawereld veroverd’, vertelt Guy Coolen, artistiek leider Operadagen Rotterdam.

Operadagen Rotterdam
Operadagen Rotterdam is een internationaal opera en muziektheaterfestival. Jaarlijks trekt het festival ruim 15.000 bezoekers. Met oog voor vernieuwing en actualiteit biedt het tiendaagse festival eigentijdse opera en muziektheater dat niet alleen liefhebbers, maar jaarlijks ook nieuw publiek weet te verleiden tot een bezoek.

Foto: Maartje Strijbis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!