Back Back Nieuws

Nisom start halfjaarlijkse evenementen-opleiding

25 oktober 2006
Nisom, het Nederlands Instituut voor Strategisch en Operationeel Management in Utrecht start met de leergang BCE-management-I, een korte halfjarige opleiding over strategisch beleid en strategische communicatieplanning van beurzen, congressen en evenementen. De leergang is met name geschikt voor cursisten die bereid en in staat zijn zich zeer intensief in de leerstof te verdiepen. Het hoge tempo waarin deze leergang wordt aangeboden, vereist een hoog niveau van motivatie en veel inzet van de cursisten om dit te kunnen volhouden.

De leergang is toegankelijk voor cursisten met een afgeronde HBO of WO opleiding of een gelijkwaardig denk-, werk- en ervaringsniveau. De les-bijeenkomsten van deze korte, intensieve dagopleiding vinden maandelijks plaats in Utrecht op een donderdag van 09.30-17.30 uur. Daarnaast dienen cursisten rekening te houden met gemiddeld 4 uur per week voor zelfstudie en het uitwerken van opdrachten.

Na afronding van de leergang Strategisch Beleid en Strategische Communicatieplanning van BCE zijn de deelnemers in staat te adviseren op het gebied van strategisch management en kunnen ze een concrete bijdrage te leveren aan het vormgeven van het strategische beleid van uw organisatie. U beschikt over de kwaliteiten en kennis die een vereiste zijn om met succes een functie op managementniveau in de BCE-sector te vervullen.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

1. Strategisch management; de beleidscyclus van beleidsvoorbereiding, beleidsvorming, beleidsvaststelling, beleidsuitvoering tot beleidsevaluatie
2. Marktonderzoek in het kader van BCE-projecten
3. Geïntegreerde strategische communicatie; briefing, analyse (SWOT, Pedestal, Actoren), communicatieplan, uitvoering en evaluatie
4. De functie van beurzen, congressen en evenementen binnen de organisatie
5. Beleveniseconomie en belevenismarketing
6. Milieumanagement
7. Beursmanagement
8. Congresmanagement
9. Evenementenmanagement


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!