Night of The Century: Opening Night!Night of The Century: Opening Night!
Back Back Nieuws

Night of The Century: Opening Night!

11 juni 2021

Afgelopen donderdag opende dan eindelijk de deuren van de 100-jaar oude fabriek in Maarssen voor een unieke experience: Night of The Century. Een bijzondere samenwerking van DeFabrique, XSAGA en Restaurant Basiliek, die stonden te trappelen om het publiek weer live te kunnen ontvangen.

Onvergetelijke experience

Tot en met 20 juni kunnen gasten daar genieten van een onvergetelijke experience waarbij de geschiedenis van deze 100-jarige fabriek op een theatrale wijze wordt opgediend. Een culinaire reis door de tijd met een iconisch diner, bereid door Michelin-sterrenchef Rik Jansma en zijn team. 'Het is leuk om ‘de ster’ weer even terug te brengen in de stad Utrecht', volgens Rik Jansma, chef-kok Restaurant Basiliek.

Alle zintuigen bediend

Het blijkt een waar feest waarbij alle zintuigen rijkelijk worden bediend. Zo worden de gasten niet alleen op de mooiste gerechten en wijnen getrakteerd maar zijn ze ook getuige van een spannend liefdesspel dat zich ontspint tussen de robuuste fabriek en de Grande Dame van Utrecht, de Domtoren, respectievelijk vertolkt door de stemmen van Barry Atsma en Noortje Herlaar. Marten Foppen, directeur van DeFabrique: 'DeFabrique is een uniek canvas waarmee je van karten tot een exclusief sterrendiner de perfecte entourage kunt creëren.'

Culinaire geschiedenis

Per gang reis je zo aan de hand van het liefdesverhaal langs de culinaire geschiedenis van de afgelopen eeuw. Een ongekende beleving die nog lang door resoneert, na een jaar van stilte en afstand. Nu we weer mogen met z’n allen is een mooier cadeau bijna ondenkbaar. 'Het is geweldig om als 20-jaar jubilerende clubs DeFabrique en XSAGA de 100ste verjaardag van deze wonderschone fabriek in Maarssen te kunnen vieren met deze adembenemende experience!' aldus Patrick Roubroeks, creatief directeur XSAGA.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!