Back Back Nieuws

Nieuwjaarsbijeenkomst CLC-VECTA: De kracht van anti-klagen

04 december 2013
De eerste CLC-VECTA bijeenkomst in het nieuwe jaar, op 14 januari in Het Concertgebouw, staat in het teken van nieuwe energie, kansen en een frisse nieuwe blik. Op het programma staat, naast de Nieuwjaarstoespraak van voorzitter Gert-Jan van den Nieuwenhoff en de netwerkborrel, een presentatie van gastspreker Bart Flos over ‘de kracht van anti-klagen’.

Wie is Bart Flos?
Project-, verander- en crisismanager Bart Flos is vooral bekend van een van de best verkochte managementboeken van de afgelopen tijd, het Anti-klaagboek. Hoe kan het toch dat sommige mensen zo chronisch ontevreden zijn? Na het succes van het Anti-klaagboek volgde al snel het Anti-sleurboek, waarmee hij eerste hulp biedt bij ‘baanbalen en ander werkbederf’.

De kracht van anti-klagen
Klagen lost niets op. Zeuren en zaniken verpest slechts de sfeer, het verspreidt negatieve energie en verkleint de kans dat er een oplossing wordt gevonden. In de sessie anti-klagen laat Bart zien waar klagen vandaan komt, in welke omgeving klagers het beste functioneren en wat de effecten zijn op leiderschap en gedrag in jouw organisatie. Vooral dit laatste is interessant en onderschat probleem. Gelukkig vertelt hij je ook hoe je korte metten maakt met geklaag.

Anti-klagen inspireert en spoort aan om het klagen op de werkvloer actief aan te pakken. De aanpak van Bart is in de kern bedoeld om persoonlijk leiderschap aan te wakkeren door het signaleren en onderkennen van het klaaggedrag van anderen en dat van onszelf en beter gebruik te maken van je aangeboren optimisme.

Bart Flos: ‘Eén van de boeiende paradoxen van het verschijnsel klagen is wel dat niemand van zichzelf vindt dat hij of zij klaagt maar dat vooral ánderen dat doen. Dat is vergelijkbaar met het feit dat niemand zich een slecht chauffeur vindt maar dat er toch zoveel idioten op de weg zijn. Ergens klopt er dan iets niet, hè?’

Datum & Programma
Deze bijeenkomst vindt plaats op 14 januari a.s.
- 16.00 - 17.00  Ontvangst & gelegenheid tot rondleiding door Het Concertgebouw
- 17.00 - 17.15  Nieuwjaarsspeech door voorzitter Gert-Jan van den Nieuwenhoff
- 17.15 - 18.15  Gastspreker Bart Flos
- 18.15 - 20.00  Netwerkborrel / walking dinner

Deze bijeenkomst is, uitsluitend na aanmelding vooraf, voor leden, preferred suppliers en vakmedia gratis toegankelijk. Via deze link kun je je aanmelden voor deze bijeenkomst.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!