Back Back Nieuws

Nieuwe stichting Rotterdam Partners officieel van start

23 december 2013
De nieuwe stichting Rotterdam Partners gaat vanaf 1 januari 2014 officieel van start. Economic Development Board Rotterdam, Rotterdam Investment Agency en Rotterdam Marketing bundelen de krachten om nog effectiever en efficiënter te werken aan de versterking van de stedelijke economie en de marketing van de stad. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft hierover op 3 december een definitief besluit genomen. Fred van Beuningen wordt de directeur van de nieuwe organisatie. De Rotterdamse ondernemer Cees de Bruin wordt voorzitter van de Raad van Toezicht.

Met de komst van Rotterdam Partners worden alle doelgroepen die er voor de stedelijke economie en citymarketing toe doen, te weten bewoners, (zakelijke) bezoekers, bedrijven en studenten, vanuit één organisatie bediend. Rotterdam Partners biedt een breed dienstenpakket gericht op toerisme, bedrijfsvestiging (acquisitie, handelsbevordering en current investor development) en citymarketing. Rotterdamse bedrijven en instellingen krijgen een belangrijke rol in de acquisitie en marketing van de stad. De vorming van Rotterdam Partners past daarmee in het huidige tijdsbeeld van veranderende verhoudingen tussen overheid en stedelijke partners. Daarnaast biedt het partnernetwerk het bedrijfsleven ruimte en een platform om een bijdrage te leveren aan stadsbrede economische opgaven. Rotterdam Partners fungeert hierbij als de verbindende schakel tussen bedrijfsleven, instellingen en het bestuur van de gemeente Rotterdam.

Directeur
Fred van Beuningen zal per 1 januari 2014 officieel aantreden als directeur en bestuurder van Rotterdam Partners. Hij is geboren en getogen in Rotterdam en voltooide zijn studie aan de Erasmus Universiteit. Zijn loopbaan was zeer internationaal en hij heeft uitgebreide management ervaring in zowel de industrie als in havengebonden logistiek bij ondernemingen zoals Shell en Hoek Loos. De laatste jaren werkte hij aan de duurzaamheid strategie en marketing bij AkzoNobel en is hij onder andere actief in het bio-based en business platform en een internationaal investeringsfonds gericht op schone technologie.
‘Het is een mooie opdracht om samen met alle partners in de stad te laten zien wat Rotterdam aantrekkelijk maakt om te wonen en werken, te studeren of te verblijven. Daarbij bundelen we de sterke punten van Rotterdam als krachtige vestigingsplaats voor economische activiteiten die toekomst hebben en goed aansluiten bij het karakter en de ambities van de stad. Daar gaan we samen de schouders onder zetten met Rotterdam Partners. Het is fijn om weer terug te zijn in Rotterdam en me voor deze dynamische stad in te mogen zetten.’

Raad van Toezicht 
Cees de Bruin zal per 1 januari aantreden als voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij is oprichter en bestuursvoorzitter van de Indofin Group, een internationale investeringsmaatschappij met kantoren in Rotterdam, Parijs, Genève en Houston. De Raad van Toezicht wordt verder gevormd door Jeannette Baljeu, wethouder Verkeer, Vervoer en Economie van de gemeente Rotterdam, Kitty van Dongen, CFO Ahoy, Leendert Bikker, Founder Bikker & Company, Karel Peters, bestuursvoorzitter Royal Burger Groep, Andy Mosmans CMO ARA Groep, en Allard Castelein, vanaf 1 januari CEO van het Havenbedrijf Rotterdam.

Kantoor 
Rotterdam Partners is vanaf 20 januari te vinden aan de Coolsingel 195-197, in het kantoor waar nu al Rotterdam Marketing en de EDBR zitten. Hier is ook het stadspromotiekantoor ROTTERDAM.INFO gevestigd, dat eveneens deel zal uitmaken van Rotterdam Partners. De Expatdesk verhuist 20 januari naar ROTTERDAM.INFO.
De komende periode wordt verder invulling gegeven aan Rotterdam Partners en het bijbehorende partnernetwerk. Uiteraard houden wij u op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!