Nieuwe ronde Evenementenfonds UtrechtNieuwe ronde Evenementenfonds Utrecht
Back Back Nieuws

Nieuwe ronde Evenementenfonds Utrecht

23 januari 2019

Gemeente Utrecht heeft voor het Evenementenfonds 2019 € 300.000 beschikbaar gesteld om nieuwe, grootschalige, evenementen die de identiteit van Utrecht versterken, te stimuleren. Heeft u een plan voor een nieuw evenement en past uw evenement bij de identiteit van Utrecht? Dien dan een subsidieaanvraag in op www.utrecht.nl/subsidieevenementenfonds.

Vanaf 2019 is de regeling van het Evenementenfonds versoepeld en voorziet in een eenvoudigere aanvraag, kortere doorlooptijd en een aangepaste indieningstermijn. Daarnaast worden sportevenementen niet langer uitgesloten. Ook kunnen evenementen met minimaal 5000 bezoekers, met een groeipotentieel naar meer dan 10.000 bezoekers nu een aanvraag doen.

Het doel is om evenementen bij te laten dragen aan waar Utrecht voor staat; versterking van het gezond stedelijk woon- en leefklimaat. Met deze doelstelling wordt spreiding van evenementen gestimuleerd, worden nieuwe doelgroepen aangetrokken en bijgedragen aan de internationale profilering van Utrecht als aantrekkelijke stad voor bewoners, bezoekers en bedrijven.

Criteria

Voorstellen voor 2019 worden onder meer beoordeeld op duurzaamheid, toegankelijkheid en ook zijn sociale – en economische waarde toegevoegd als criteria. Om neutraal te kunnen beoordelen adviseert een commissie van externe, onafhankelijke deskundigen de gemeente bij het beoordelen van de subsidieaanvragen.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot 1 maart 2019. Mocht u meer tijd nodig hebben voor uw aanvraag, dan is per 1 juni 2019 het eventuele resterende budget beschikbaar. Indien u in 2020 een evenement wil organiseren dient u de aanvraag voor 1 augustus 2019 in te dienen.

De regeling en meer informatie staan op utrecht.nl/subsidieevenementenfonds.

Fotocredits > Ramon Mosterd

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!