Nieuwe neushoorn vrouw gearriveerd  in GaiaZOONieuwe neushoorn vrouw gearriveerd  in GaiaZOO
Back Back Nieuws

Nieuwe neushoorn vrouw gearriveerd in GaiaZOO

05 maart 2018
Opnieuw heeft er een uitbreiding plaatsgevonden in de neushoorngroep van GaiaZOO. Na een voorspoedige reis vanuit Zoo La Boissière du Doré in Frankrijk, is vrijdagochtend de driejarige witte neushoornvrouw Wazi gearriveerd in GaiaZOO.

Tweede neushoornvrouw

Met behulp van een kraan werd de zware transportkist voor het binnenverblijf gezet. De neushoornvrouw liep zonder problemen haar nieuwe verblijf in. Wazi is de tweede neushoornvrouw die de Limburgse dierentuin in haar dertienjarig bestaan heeft mogen verwelkomen. Het vrouwtje zal haar nieuwe verblijf delen met twee andere witte neushoorns: mannetje Thabo die al enige tijd in GaiaZOO leeft en een ander jong vrouwtje genaamd Abebi. Deze driejarige dame arriveerde in 2017 in Kerkrade. Met de komst van Wazi bestaat de fokgroep uit drie dieren die in de toekomst hopelijk voor nageslacht gaan zorgen.

 

Introductie

De komende periode zal Wazi nog apart worden gehouden van de andere twee neushoorns. Zo heeft ze de mogelijkheid om haar nieuwe leefgebied eerst in haar eentje te ontdekken. Wel kunnen de neushoorns elkaar door de barrières zien, horen en ruiken. Nadat ze aan elkaar gewend zijn, zal Wazi eerst geïntroduceerd worden aan Abebi en daarna aan het mannetje Thabo. Omdat Wazi en Abebi van hetzelfde geslacht en dezelfde leeftijd zijn, is de kans groot dat ze elkaar accepteren en de introductie voorspoedig zal verlopen. 

Leven in een kudde

Witte neushoorns zijn te herkennen aan hun brede lip en komen oorspronkelijk voor in Afrika. Het is de meest sociale van alle soorten neushoorns. In het wild leven ze in kleine kuddes bestaande uit meerdere vrouwtjes. Mannelijke neushoorns leven vaak alleen, maar komen in hun leven meerdere vrouwtjes tegen. Rond de leeftijd van 3 jaar verlaten jonge dieren hun moeder en gaan ze op zoek naar een metgezel. Vaak is de nieuwe metgezel een dier van dezelfde leeftijd en geslacht. Wazi is op dit moment 3 jaar, dus in de natuur zou ze ook rond deze periode bij haar moeder wegtrekken. 
 
Benieuwd naar hoe de introductie verder zal verlopen? Via GaiaZOO.nl/neushoorn kun je de introductie van Wazi op de voet volgen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!