Nieuwe experience in Nederland: Urban Axe Throwing Nieuwe experience in Nederland: Urban Axe Throwing
Back Back Nieuws

Nieuwe experience in Nederland: Urban Axe Throwing

16 mei 2018

In het centrum van Delft opent dinsdag 22 mei de eerste Urban Axe Throwing-baan van Nederland. Het stoere bijlwerpen – met echte hakbijlen – is in Amerika en Engeland al een grote hit. Geen wonder dus dat Gijs Geers en Sanne Post deze groepsactiviteit als allereerste naar Nederland wilde halen: ‘Bowlen en darten kennen we inmiddels wel. Tijdens onze reizen kwamen wij in aanraking met indoor bijlwerpen en we wisten het meteen: dit is dé nieuwe hit voor groepen,’ vertelt Geers. Ingewikkeld dat gooien met bijlen? Valt best mee. Met een eerste vestiging in Delft mikt het tweetal op een snelle verspreiding van het concept door Nederland. In Utrecht, Amsterdam en Rotterdam wordt al druk onderhandeld over nieuw te openen banen.

Spelregels

In groepen van maximaal zes personen per baan, wordt er maar liefst 75 minuten naar hartenlust gegooid. Na een korte uitleg van een werpcoach mogen de deelnemers proefwerpen. Daarna start het echte spel en mogen de kandidaten om de beurt gooien. Eigenlijk werkt het allemaal heel simpel, hoe dichter de bijl bij de bullseye komt, hoe meer punten je verdient. Degene die na alle werprondes de meeste punten heeft, wint.

Safety first

Wie denkt dat alleen sterke mannen met baarden aan Urban Axe Throwing doen heeft het mis. Iedereen voelt een kick als de bijl rechtstreeks in de targets worden gegooid. Bang voor gevaar hoeven bezoekers niet te zijn: veiligheid staat bij Urban Axe Throwing op nummer 1. De werpcoaches staan altijd naast de baan om een oogje in het zeil te houden. ‘En wie niet gooit, moet op een gepaste afstand van de werpers blijven staan,’ legt Post uit. Deelnemers mogen meedoen als ze 18 jaar of ouder zijn én er wordt geen alcohol geschonken.

Urban Axe Throwing Experience

Door een industrieel ingerichte zaak met robuuste afscheidingshekken, kunstgras, stoere barkrukken, én avontuurlijke muziek, zorgen de eigenaren voor een complete Urban Axe Throwing beleving. ‘In Las Vegas en Londen kwamen we het bijlwerpen ook tegen, maar zonder aankleding. Wij willen het in Nederland introduceren als een sfeervolle totaalbeleving’. Het is niet de eerste keer dat Geers en Post een buitenlandse activiteit in Nederland op de markt brengen. Een aantal jaar geleden had het duo ook al een primeur te pakken met hun prijswinnende Escape Challenge, een van de eerste escape rooms in ons land.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!