Nieuwe eventlocatie Toverland: ‘Bourgondisch tafelen is het toverwoord’Nieuwe eventlocatie Toverland: ‘Bourgondisch tafelen is het toverwoord’
Back Back Locaties

Nieuwe eventlocatie Toverland: ‘Bourgondisch tafelen is het toverwoord’

09 januari 2018

Aankomende zomer opent Attractiepark Toverland het nieuwe themagebied Avalon. Naast een spectaculaire achtbaan en een magische boottocht verrijst in dit gebied ook een mythische herberg: The Flaming Feather. ‘Bourgondisch tafelen is er het toverwoord. Het wordt een unieke locatie; de ideale setting voor een volledig gethematiseerd event’, vertelt Tamara Thijssen, sales events bij Attractiepark Toverland.

Avalon

Voor het themagebied Avalon liet het Noord-Limburgse attractiepark zich inspireren door de Keltische legendes rondom de beroemde tovenaar Merlijn, Koning Arthur en het magische zwaard Excalibur. Op deze mythische plek staat een tweetal grote nieuwe attracties centraal, met als eyecatcher de wing coaster Fēnix. Tamara legt uit: ‘Bij dit type achtbaan hangen de karretjes náást de rails wat een unieke vliegervaring en een onvergetelijk gevoel van vrijheid geeft. Fēnix is de almachtige vuurvogel en bondgenoot van Merlijn. Eens in de 777 jaar vergaat Fēnix tot as, waarna hij uit zijn eigen as herrijst. Dit moment heeft zojuist plaatsgevonden en bezoekers mogen plaatsnemen onder zijn vleugels tijdens zijn eerste vlucht over Avalon.’ Naast wing coaster Fēnix opent het park met boatride Merlin’s Quest ook een grote attractie voor het hele gezin.

  • Nieuwe eventlocatie Toverland: ‘Bourgondisch tafelen is het toverwoord’
    The Flaming Feather
  • Nieuwe eventlocatie Toverland: ‘Bourgondisch tafelen is het toverwoord’
    Wizards Wisdom

The Flaming Feather

In Avalon is bovendien herberg The Flaming Feather terug te vinden; het eerste à-la-carte restaurant in Toverland en de nieuwste eventlocatie van het park, die ingezet kan gaan worden voor onder andere (zakelijke) bijeenkomsten, familiedagen en avondfeesten. Thijssen: ‘Je stapt binnen in een historische locatie waar tovenaars en magiërs al eeuwenlang samenkomen. De knetterende haarden, lange houten tafels en een plafond vol geheimzinnige sterrenbeelden zorgen ervoor dat je je direct in de wereld van Avalon waant.’ De herberg kan zowel overdag als in de avonduren exclusief worden geopend voor jouw gezelschap.

Exclusieve ontvangst

Vanaf de zomer van 2018 zal Toverland anderhalf keer zo groot worden; naast themagebied Avalon wordt momenteel namelijk ook al gebouwd aan een nieuw entreegebied. Met zeven hectare is dit dan ook de grootste uitbreiding in de geschiedenis van het park. ‘Over de thematiek van het nieuwe entreegebied kan ik nu helaas nog niets verklappen’, lacht Tamara. ‘Maar ook daar worden onze gasten volledig meegenomen in onze magische wereld.’ Voor bedrijven biedt deze uitbreiding ook een unieke nieuwe kans. ‘We kunnen door het inzetten van de combinatie van de huidige ingang met onze eventlocatie Magische Medina een exclusieve entree en ontvangst voor eventgasten gaan aanbieden.

Toverland Business & Events

Met de toevoeging van The Flaming Feather beschikt Attractiepark Toverland vanaf de zomer van 2018 over zeven verschillende eventlocaties met elk hun eigen thema en unieke mogelijkheden. Jaarlijks vinden er ruim 150 events plaats in het Limburgse attractiepark, uiteenlopend in grootte van 50 tot 10.000 gasten. Elk dagevent kan uitstekend gecombineerd worden met een bezoek aan het park en haar attracties. Tijdens evenementen in de avonduren worden een aantal attracties zelfs exclusief voor de eventgasten geopend.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijfsevenement bij Attractiepark Toverland? Kijk dan op toverland.com/zakelijk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!