Back Back Nieuws

Nieuw initiatief Horecava om voedselverspilling in de horeca maatschappelijk doel te geven

23 september 2013
Circa de helft van alle Nederlandse restaurants moet wekelijks noodgedwongen meer dan 10 kilo voedsel weggooien, dat gasten op hun bord laten liggen. Met name salades (34%) en groenten (23%) verdwijnen in de vuilnisbak. De tweede grote voedselstroom richting de prullenbak betreft voorbereid, maar niet verkocht eten. Voedsel dat over de houdbaarheidsdatum is, wordt het minste weggegooid. Dit blijkt uit een peiling van de Horecava onder Nederlandse horecaondernemers. Horecava, van 13 tot en met 16 januari 2014 in Amsterdam RAI, vestigt tijdens de aankomende editie extra aandacht op de reductie van voedselverspilling.

Collectieve brainstorm
De Europese Unie heeft 2014 uitgeroepen tot het jaar tegen voedselverspilling. De Horecava ondersteunt dit initiatief door een actie op te zetten in samenwerking met verschillende partners uit de industrie. In aanloop naar de beurs wordt onder meer via social media en horecava.nl de gehele keten in de foodservice industrie opgeroepen om deel te nemen aan een collectieve brainstorm tijdens de beurs. Tijdens deze brainstorm wordt gezocht naar een goede eindbestemming voor verspild voedsel uit de keten. Het Horecava-onderzoek toont namelijk ook aan dat één op de drie horeca-ondernemers de voedselverspilling graag voor de Voedselbank wil inzetten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!