Back Back Nieuws

Nieuw: Horecava Facilitair Congres op 14 januari

12 december 2013
Tijdens de komende Horecava wordt op dinsdag 14 januari voor het eerst het Horecava Facilitair Congres gehouden. Het congres met als thema ‘Voor de Verandering’ is gericht op facility managers van commerciële- en zorginstellingen. Centraal op deze dag staan de veranderingen waar zij mee te maken hebben. Onderwerpen zijn een veranderde (zorg)vraag, de wetgeving in de institutionele markt en de vraag naar meer ‘hospitality’ in de zorg. De Horecava is de nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie en wordt gehouden van 13 tot en met 16 januari 2014 in Amsterdam RAI.

De Horecava realiseert het congres samen met partners; Deli XL, Douwe Egberts, Eijsink Afrekensystemen, Koninklijke Horeca Nederland, Rational, Frima, De Mooie Maaltijd en Unilever. ‘Hoe gaat uw organisatie om met veranderingen in de facilitaire wereld’ is de vraag waar het tijdens het congres om draait. Voor oplossingen wordt gekeken naar marktontwikkelingen in de foodservice industrie. Aan de hand van praktijkcases wordt aangegeven hoe veranderingen kunnen leiden tot interessante ontwikkelingen binnen de institutionele markt. Het Horecava Facilitair Congres hanteert hierbij als insteek korte presentaties van 10 minuten waarbij telkens ‘een verandering’ centraal staat.

Inspiratiesessies ‘Anders’
Dagvoorzitter Rens de Jong, bekend als radiopresentator bij BNR, opent het congres op inspirerende wijze met de sessie Anders denken. Daarna vertelt Jan Jans, facility manager bij Beweging 3.0, over de veranderende rol van een facilitair bedrijf met het oog op de toekomstige zorg. Onder het kopje Anders ontwikkelen bespreekt Ad Verhagen, manager horeca bij Zorgwaard, ervaringen uit de horeca die in de praktijk  worden gebracht in de zorg. Deze kennis doet hij op bij twee commerciële restaurants buiten de muren van de zorginstellingen. Namens Stichting Join Feedback, een lifestyle movement, geeft Tabe Ydo zijn visie op het veranderen van de levensstijl op het gebied van eten en bewegen. Onder de noemer Anders eten gaat Hendrik-Jan Grievink van Next Nature Lab in op eten dat de juiste voedingswaarde heeft of eten waar medicatie in verwerkt is. Verder is er een inspiratiesessie over Anders bouwen en tenslotte een ‘Ja-maar Omdenkclinic’. Het volledige programma is hier te vinden.

Beursbezoek
Na de ‘no waste’ lunch wordt een bezoek aan de Horecava gebracht. Daar vindt onder meer een sessie plaats van het Mooie Maaltijd Praktijknetwerk in samenwerking met Hans Everse (teamleider CulinR & Facilitair bij Cleijenborch). Het onderwerp dat aan bod komt, is hoe koks betaalbaar koken in de zorg op een manier dat mensen er gezonder, sterker, vrolijker en vitaler door worden. Ter afsluiting is er een netwerkborrel.

Het congres is voor genodigden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Remco Pot

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!