Back Back Nieuws

Nieuw food festival met 'American roots': Truckin'

10 april 2015
Op zondag 26 april wordt de eerste editie van Truckin’ aan de Rotterdamse Parklaan georganiseerd. Het nieuwe food festival met ‘American roots’ brengt een flinke dosis ‘feel good food’ vanuit diverse pop-up restaurants, een groot BBQ podium en een veld vol foodtrucks. Waar veel culinaire festivals alleen om foodtrucks draaien, gaat Truckin’ een stap verder. Zo zal lokale chef Jim de Jong (Restaurant de Jong) een heuze Tex-Mex op Truckin’ openen én organiseert het bekende culinaire platform ‘De Buik van Rotterdam’ de eerste verkiezing tot 'BBQ’er van het jaar'. Overdag is er meer dan voldoende vermaak voor de kids en ’s avonds wordt er gedanst op de beats van Rotterdams’ fijnste DJ’s.

Food contest hosted by ‘De Buik van Rotterdam’
Op Truckin’ ontdek je eetconcepten in een bijzondere Coney Island-achtige setting. Geniet van een ‘Brooklyn lager’ in het Sportscafe, onderga een restyling van je kapsel bij de Barberschool óf shop in de GROOSery Store van Rotterdams’ hipste warenhuis Groos. Op een food festival met Amerikaanse roots kan een goede eetwedstrijd natuurlijk niet ontbreken. Om deze reden host ‘De Buik van Rotterdam’ op een gigantisch podium de eerste BBQ’er of the Year contest. Met een eigen cut, marinade en bereiding wordt onder leiding van de vleesmeester en een jury de eerste ‘BBQ’er of the Year’ verkozen.

Truckin’ Rotterdam 
Organisator Dennis Ebeli is van mening dat dit food festival groots zal aanslaan onder een enthousiast publiek. Hij stelt: 'Als er iéts is dat festivals kenmerkt dan is het wel het samenhorigheidsgevoel en de goede sfeer onder bezoekers. Muziek verbindt mensen, maar eten doet dat ook. Ik durf te stellen dat de beste foodtrucks dit jaar bij ons staan en speciaal voor Truckin' hun gerechten 'ver-amerikaansen'. Op een prachtige zondagmiddag lekker eten in het park; ik weet zeker dat Truckin’ een mooie toevoeging op het Rotterdamse festivalaanbod is'. Met een amusementspark als decor en een  voorliefde voor BBQ’s, muziek en entertainment is er op Truckin’ genoeg te beleven. Naast al het eten en drinken is er voor kleine én grote kinderen vermaak zoals een reuzenrad, een trampoline en een ballenbak. 

De deuren van Truckin’ gaan om 13:00 uur open en sluiten om 23.00 uur. De toegang is gratis tot 17.00 uur, daarna is het €5,- per persoon.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!