Niet vergeten tijdens een event: het visitekaartjeNiet vergeten tijdens een event: het visitekaartje
Back Back Nieuws

Niet vergeten tijdens een event: het visitekaartje

17 november 2017

We leven in het digitale tijdperk. Kortweg gezegd betekent dit dat meer en meer van zowel ons dagelijkse leven als de bedrijfswereld online plaats doorgaat. Bij een bedrijfsevent is het e-mail dit en e-mail dat wat de klok slaat. De oude, getrouwe visitekaartjes? Die zie je steeds minder en minder. Jammer is dat en een grote fout want het uitdelen van deze kleine hebbedingen kan wonderen doen voor jouw bedrijf en jouw imago.

De kracht van het kaartje

Tijdens een bedrijfsevent kan je op voorhand wel min of meer inschatten dat er heel wat mensen rondlopen die belangrijk zijn. Eventuele partnerschappen, mogelijke klanten, leveranciers en nog veel meer van dat. Een event is dan ook de plek bij uitstek om aan networking te doen. In gesprek komen met een dergelijk interessant persoon en het dan moeten afsluiten met het dicteren van een e-mail adres? Niet ideaal en er is een grote kans dat hier nooit iets uit kan voortvloeien. Het afsluiten met een visitekaartje? Dat staat niet alleen professioneel, maar ook sympathiek en persoonlijk. Het is een tastbaar aandenken met handige informatie op en bovendien een fysieke link naar jullie gesprek. Het is een marketing instrument dat qua effectiviteit op een bedrijfsevent eigenlijk zijn gelijke niet kent.

Wat moet er op jouw visitekaartjes staan?

Leuk die visitekaartjes, maar wat moet er nou eigenlijk op staan? Eerst en vooral is het belangrijk om onnodige tekst weg te laten op jouw kaartje. Mensen herkennen heus wel een telefoonnummer als ze het zien, die “Tel.:” hoeft er dus echt niet bij. Kies er ook voor om op een visitekaartje te opteren voor jouw persoonlijk e-mail adres en blijf weg van het info@... gedoe. Zaken doen draait om personen en persoonlijkheid en daar niet op inzetten is heel wat opportuniteiten verliezen. Heb je een redelijk budget of wil je gewoon echt alles op alles zetten? Kies dan ook voor een kleine foto op jouw visitekaartje. Zo weten mensen in één klap terug wie jij weer was. Bovendien zorgt een open houding op een foto ook voor vertrouwen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!