Back Back Nieuws

NHTV kiest internationaal European Theme Park Talent

28 januari 2016
NHTV Breda University of Applied Sciences, is de eerste hogeschool die toekomstige managers van themaparken, attracties en dierentuinen opleidt in een speciale track genaamd: Attractions & Theme Parks Management (ATPM). De Bredase school heeft nog hogere ambities. Het wil hét kennis- en expertisecentrum voor de Europese themaparkindustrie worden. De opleiding heeft al sterke banden met de industrie en samen met deze industrie gaan zij nu op zoek naar nieuw jong talent. Om dit talent te vinden organiseert NHTV de wedstrijd: ‘The European Theme Park Talent of 2016’.

De wedstrijd 
In ‘The European Theme Park Talent of 2016’ wordt per Europees land één kandidaat verkozen in de voorrondes, op basis van een innovatief idee voor een Europees pretpark, attractie of dierentuin. Deze kandidaat neemt voor zijn of haar land deel aan de finale op 3 maart 2016. In deze finale moeten alle kandidaten een aantal vragen over de industrie beantwoorden en hun innovatieve idee nogmaals pitchen. Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk de winnaar.

Kweekvijver
Goof Lukken, een van de kerndocenten van ATPM van NHTV zegt: ‘We willen de kweekvijver zijn van het talent. Veel mensen dromen van werken bij een pretpark maar slechts een paar zijn echt geschikt. Het European Theme Park Talent moet een commerciële, gastvriendelijke en creatieve manager zijn. Wij zijn één van de top toeristische universiteiten in de wereld en we willen ook alleen de beste studenten toelaten in onze tracks.’

In een live streamingprogramma wordt op 3 maart bekend wie het eerste European Theme Park Talent is. Hij of zij zal vervolgens op 12 maart naar Breda reizen en daar naast een bezoek aan de open dag van NHTV een ontmoeting hebben met de CEO’s van de Efteling en Safaripark Beekse Bergen.

Deelnemen? 
Deelname aan de wedstrijd kan alleen door middelbare scholieren of scholieren die studeren aan een MBO in de richting toerisme en leisure. De eerste ronde is een nationale ronde. Per EU-land word een kandidaat geselecteerd. Deze eerste ronde is geopend tot zondag 22 februari. Om deel te nemen aan deze eerste ronde dienen deelnemers een innovatief idee voor een pretpark, attractie of dierentuin te presenteren. Dit kan een tekening, een verhaal, een video of zelfs een duidelijk stukje tekst zijn. Goof Lukken: ‘We willen dat deelnemers hun visie op de industrie laten zien. Het belangrijkste is dat ze komen met nieuwe, innovatieve ideeën.’

De finale
Ieder EU-land heeft uiteindelijk één plaats in de finale. De finalisten per land worden 25 februari via een persbericht bekend gemaakt. De finale vindt plaats op woensdag 3 maart via een live stream vanuit Breda. In de finaleshow zijn alle kandidaten aanwezig via Skype en bovendien ook nog een aantal huidige studenten, alumni en mensen uit de industrie. Samen vormen zij de jury van The European Theme Park Talent. Aan het eind van het programma maken zij de winnaar bekend.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!