Back Back Nieuws

New York City wil naar 67 miljoen jaarlijkse bezoekers in 2021

23 maart 2015
Burgemeester van New York Bill de Blasio, locoburgemeester van volkshuisvesting en economische ontwikkeling Alicia Glen, NYC & Company’s President en CEO Fred Dixon, en NYC & Company’s Raad van Bestuur Voorzitter en President van ‘The Metropolitan Museum of Art’ Emily K. Rafferty hebben aangekondigd dat New York City op weg is naar 10 miljoen meer bezoekers. Hiermee komt de toeristische prognose op 67 miljoen jaarlijkse bezoekers tegen het einde van 2021. De aankondiging werd gedaan tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van NYC & Company in de Alice Tully Hall in het Lincoln Center waar meer dan 800 toerisme en hospitality leden aanwezig waren. NYC & Company heeft haar eerdere doelstelling van 55 miljoen bezoekers een jaar eerder bereikt dan verwacht, met een record aantal bezoekers van 56.400.000 in 2014.

‘Van het noorden van The Bronx naar de South Shore; New York City is de thuisbasis van duizenden verschillende buurten en gemeenschappen. We zijn ontzettend trots om bezoekers uit de hele wereld te verwelkomen in onze dynamische stad. Vanaf dit jaar streven we naar een record van 67 miljoen bezoekers tegen het einde van 2021. We zien ernaar uit om samen te werken met grote en kleine bedrijven, om te laten zien wat al onze vijf stadsdelen te bieden hebben’, aldus burgemeester Bill de Blasio.

Altijd een goed moment
‘Er is altijd een goed moment voor een bezoek aan New York City en de dynamiek en diversiteit te ervaren, wat de stad één van de meest opwindende bestemmingen ter wereld maakt. We kijken er naar uit om tegen het eind van 2021 jaarlijks 67 miljoen bezoekers te verwelkomen de stadsdelen verkennen en de economie laten groeien’, zei locoburgemeester van volkshuisvesting en economische ontwikkeling Alicia Glen.

Voortdurende inzet
‘Het toerisme is erg belangrijk voor de economie van de stad. Onze hotels, restaurants, attracties, winkels, Broadway theaters, podiumkunsten, culturele organisaties en transport bedrijven blijven vernieuwen en toeristen aantrekken. Door de aanhoudende steun van de stad New York, ben ik ervan overtuigd dat we ons nieuwe doel zullen bereiken in 2021. Het toerisme zal zich verder verspreiden naar alle uithoeken van onze stad, meer bezoekers zullen aantrekken in het laagseizoen en nieuwe, aantrekkelijke producten zullen gepresenteerd worden in alle vijf de stadsdelen,’ zei NYC & Company’s President en CEO Fred Dixon.

‘Als voorzitter van de raad van bestuur van NYC & Company, juich ik de voortdurende inzet van de stad New York en burgemeester de Blasio voor de groei van onze toeristische industrie toe. Door onze onderlinge samenwerking zullen we de mogelijkheden voor toerisme uitbreiden in elke hoek van deze stad en zullen wij de 67 miljoen bezoekers in 2021 verwelkomen,’ zegt Emily Rafferty,  voorzitter van NYC & Company's raad van bestuur en voorzitter van het Metropolitan Museum of Art.

‘Met onze culturele bezienswaardigheden, restaurants, prachtige buurten en vriendelijke mensen is New York City de grootste stad ter wereld en we willen iedereen uit de hele wereld aanmoedigen om de stad te bezoeken. Toerisme helpt de bedrijven in de stadsdelen en door het streven van 10 miljoen meer bezoekers kunnen wij meer banen creëren,’ zegt spreker Melissa Mark – Viverito.

Economische voordelen
Elke extra miljoen bezoekers zou leiden tot aanzienlijke economische voordelen voor de stad New York. De toeristische sector is een belangrijke motor voor de stad met meer toerisme gerelateerde banen en uitgaven van bezoekers. Van de verwachtte 67 miljoen bezoekers tegen het einde van 2021, wordt voorspeld dat 16 miljoen hiervan internationale bezoekers zijn, tegen 51 miljoen bezoekers uit Amerika.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!