Networkapp ontvangt ISO 27001-certificaatNetworkapp ontvangt ISO 27001-certificaat
Back Back Nieuws

Networkapp ontvangt ISO 27001-certificaat

08 december 2022

Het Nederlandse event- en communityplatform Networkapp heeft het ISO 27001-certificaat behaald. Hiermee voldoet het bedrijf aan de internationale norm voor informatiebeveiliging. Voor gebruikers van de website en app betekent dit onder andere dat zij de regie houden over hun data. 

De klant bepaalt

Al sinds de oprichting van het bedrijf in 2012 heeft Networkapp privacy, security en informatiebeveiliging hoog in het vaandel staan. In tegenstelling tot veel andere partijen laat Networkapp op deze punten de klant en zijn deelnemers achter de knoppen zitten. ‘Maar dan wel op een manier die prettig is voor de gebruiker’, licht oprichter en CEO Elma Bassa toe. ‘De gebruiker bepaalt zelf met wie hij in gesprek gaat en hoe zijn persoonlijke gegevens worden gedeeld. Privacy en vertrouwen zijn uitermate belangrijk als je relaties wilt opbouwen en kennis wilt delen. Met Networkapp hoef je je dáár geen zorgen over te maken, zodat je al je energie kan steken in het netwerken’, aldus Bassa. 

Rust bij de klant

De oprichter zegt trots te zijn dat ze met een klein team dit certificaat heeft behaald. ‘We creëren hiermee rust bij onze klanten, want die weten nu dat hun data en die van hun deelnemers in goede handen is. Andere partijen in onze branche gaan minder ver hierin en verwijzen voornamelijk naar de ISO-certificering van hun hosting leveranciers. Wij hebben nu specifiek als leverancier deze internationale norm voor informatiebeveiliging behaald.’ ISO 27001 biedt richtlijnen voor het opzetten van een informatiebeveiligingsbeheersysteem. Dit omvat het beleid en de procedures die helpen bij het beveiligen van (vertrouwelijke) informatie binnen de organisatie. ‘Binnen dit systeem toetsen wij op drie meetbare hoofddoelstellingen: vertrouwelijkheid, integriteit en betrouwbaarheid’, zo licht Bassa toe. 

Aandacht binnen het team

Het certificaat is een bevestiging dat bij Networkapp de informatiebeveiliging op orde is én goed wordt gemonitord. ‘Binnen ons team is iedereen bewust van deze betekenis en werken we continu volgens deze normen. De ISO toolkitsoftware helpt ons om het opgestelde informatiebeveiligingsbeheersysteem te monitoren. Ook toont het aan dat wij doen wat we zeggen. Daarnaast worden hierin risico’s geïnventariseerd, behandelplannen opgesteld en beheersmaatregelen getoetst. Alles om ervoor te zorgen dat onze kwaliteit hoog blijft.’ 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!