Need for speed tijdens Dakarfestival EMV19Need for speed tijdens Dakarfestival EMV19
Back Back Nieuws

Need for speed tijdens Dakar Festival EVM19

24 mei 2019

Woensdag 22 mei troffen Dakar-helden hun sponsoren en relaties tijdens het Dakar Festival op EVM19. Terwijl de zon de temperatuur lekker op liet lopen, lag de zonnebrand in het Beach House al klaar voor de ontvangst van de gasten.

Evenementenlocatie EVM19 heeft ook een rallyteam dat onder andere meedeed aan de Dakar Rally van 2016 en 2018, namelijk Gert-Jan van der Valk (rallyrijder) en Sijbrand Booij (navigator van Eelco Bekker). In het dagelijks leven zijn Gert-Jan eigenaar en Sijbrand General en Event Manager van EVM19, waar op het buitenterrein verschillende parcoursen zijn voor enduro motorrijden, quad rijden, 4x4 terreinrijden, RIB-varen en jetskiën. Naast de verschillende parcoursen heeft EVM19 ook arrangementen voor Expeditie Robinson, Mud Races en Beach Party's.

Beloning activeren

Sijbrand: 'De verschillende Dakar-teams organiseren zelf vaak een dag om hun sponsoren en relaties te bedanken. Ons idee is om al die individuele evenementen samen te voegen in het Dakar Festival. We nemen de Dakar-teams de organisatie uit handen en met de mogelijkheden die we op EVM19 hebben, maken we er een fantastische dag van.' Tijdens het Dakarfestival zijn onder andere Vick Versteijnen, Van Ham Rallyteam, Dutch Desert Wings, Boss Rallyteam, QFF Buggies, ValkEvents Rallyteam en Offshore RibEvents aanwezig.

Behalve media-aandacht verbinden organisaties zich ook als sponsor aan een rallyteam, omdat ze liefhebber van de sport zijn, een belangrijke relatie van de deelnemer en omdat ze uitgebreid kunnen netwerken tijdens speciaal voor hen georganiseerde sponsordagen. 'Sponsoren zijn onze partners, omdat we met hen zakendoen. Doordat tijdens ons Dakar Festival meerdere teams hun sponsoren en hun relaties uitnodigen, komen zij ook makkelijk in contact met andere organisaties. Zo kunnen ze hun beloning als sponsor activeren.' 

Alle sponsoren worden persoonlijk bedankt en krijgen een boek overhandigd tijdens de sponsorbijeenkomst in de Serre. Door de grote raampartij zien we hoe de ribboten buiten worden aangemeerd, waarna we voor de lunch naar de foodtrucks lopen.

Adrenalinekick

De eerste gasten nemen plaats in de Dakartrucks en rallyauto's; tijd om het echte Dakargevoel te beleven. Een geweldige, spannende en natuurlijk ook zanderige rit, waarmee je adrenalinespiegel in enkele seconden omhoog stuitert. 'Het voordeel van deze locatie is, dat het eiland afgelegen ligt. De omgeving heeft geen last van het geluid. De Dakarauto's worden soms ook bij zakelijke evenementen ingezet. Tenzij ze aan een rit in de woestijn bezig zijn,' lacht Sijbrand.

Ook op het water is er volop actie. Een tocht in een van de ribboten is onvergetelijk. Met een snelheid 80 kilometer per uur tegen een golf in varen, geeft je dag een flinke boost. Wie even bij wil komen geniet van een demonstratie van andere avonturiers, waaronder de beste Nederlandse motorrijder van Dakar 2019, Paul Spierings.

De dag wordt besloten met een Argentijnse BBQ-Bivak Stijl waar de stoere verhalen met elkaar gedeeld worden.

Door > Saskia Leeuwis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!