Back Back Nieuws

Nederlandse tulpen in Moskou

11 oktober 2012
De Holland Alliantie Rusland heeft in samenwerking met Keukenhof op 8 oktober meer dan vijfenzeventigduizend bloembollen geplant in Gorky Park, Moskou. Het is de bedoeling dat de tulpen volgend voorjaar in volle bloei staan, tijdens het vriendschapsjaar Nederland- Rusland 2013.

Tulpengroet uit Nederland
In 2013 vieren Nederland en Rusland het bilaterale vriendschapsjaar. In dat kader schenkt de Holland Alliantie Rusland, samen met Keukenhof, tulpen aan de inwoners van Moskou. De Nederlandse ambassadeur in Rusland, Ron Keller, heeft samen met de directeur van Gorky Park, Olga Victorovna Zakharova, de eerste bloembollen geplant. In het voorjaar, wanneer de tulpen in bloei staan, organiseren Gorky Park, Keukenhof en de Holland Alliantie verschillende activiteiten met een Hollands tintje om de Russen te verleiden een bezoek aan Nederland te brengen.

Rusland groeimarkt
Rusland heeft de afgelopen jaren een sterke economische groei doorgemaakt en het is de verwachting dat deze groei de komende jaren doorzet. Daardoor gaan er steeds meer Russen, uit met name Moskou en St. Petersburg, internationaal reizen. In 2011 bezochten zo’n 146.000 Russen ons land. Het is de verwachting dat er dit jaar zo’n 165.000 Russen (+12%) ons land bezoeken voor een (zakelijk) toeristisch bezoek.

Holland promotie
Het NBTC, KLM, Amsterdam Airport Schiphol en Amsterdam Marketing werken sinds 2010, samen met diverse toeristische partijen, aan de gezamenlijke Holland-promotie in Rusland. Doel van de samenwerking is om de bestemming ‘Holland’ meer bekendheid te geven en om Russische toeristen te stimuleren een bezoek aan Nederland te brengen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!