Nederlandse Energy Dance Cube hoofdrol in Duitse energiecampagneNederlandse Energy Dance Cube hoofdrol in Duitse energiecampagne
Back Back Nieuws

Nederlandse Energy Dance Cube hoofdrol in Duitse energiecampagne

19 mei 2017

De Duitse overheid lanceert de experimentele campagne 'Deutschland macht's effizient' om het publiek te informeren over duurzame toepassingen. Hiervoor gebruiken zij een Energy Dance Cube, aangedreven door zonne-energie en bewegingsenergie (kinetisch). De Energy Dance Cube, gebouwd in een gerecyclede 20ft container, is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Energy Floors. De Energy Dance Cube tourt dit jaar door Duitsland en biedt bezoekers een unieke energie-efficiëntie ervaring.

Zelfvoorzienende Energy Dance Cube

De Energy Dance Cube wordt aangedreven door 5 zonnepanelen op het dak en 24 energie genererende dansvloertegels in de container (Duurzame Dansvloer). De gegenereerde energie wordt verzameld in twee accupacks die centraal in de kubus zijn geplaatst, en gebruikt worden om lichten, geluid en muziek te bedienen.

Tijdens de campagnetour wordt het Duitse publiek uitgenodigd om op de duurzame dansvloer in de club te dansen en de energie te produceren die nodig is voor de Energy Dance Cube. Dit laat het publiek zien hoe energie kan worden geproduceerd en efficiënt ingezet kan worden.

Deutschland macht's effizient

Dit is een van de grootste Duitse overheidcampagnes in jaren, gecreëerd door het Duitse agentschap Zum goldenen Hirschen. De campagne streeft naar een gedragsverandering met betrekking tot het onderwerp; energie-efficiëntie tot stand brengen tussen consumentengroepen - huishoudens, bedrijven en gemeenten. Een aanzienlijke toename van de energie-efficiëntie is een vereiste voor het succes van het politieke programma "Energiewende". Het doel is duidelijk: zo min mogelijk energie verbruiken en de resterende vraag met hernieuwbare energie invullen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!