Nederlands groen in BerlijnNederlands groen in Berlijn
Back Back In de spotlights

Nederlands groen in Berlijn

28 januari 2023

De internationale Grüne Woche Berlin, met ongeveer 1800 exposanten uit 72 landen en 400.000 bezoekers is de grootste beurs op het gebied van duurzame vormen van land- en tuinbouw en voedselproductie. Onder het thema ‘lekker, duurzaam en van dichtbij’ heeft het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselveiligheid (LNV) een Nederlands paviljoen op deze beurs. 

Van der Linde Catering + Evenementen 10 dagen in Berlijn

Van der Linde Catering + Evenementen schreef een plan van aanpak en heeft via een tenderprocedure de gunning verkregen voor de catering en hospitality voor officiële ontvangsten van delegaties en de dagelijkse publiekscatering.

 

Van der Linde Catering verzorgt 10 dagen lang de duurzame catering met een vegetarisch concept. Boeren en producenten uit de hele wereld komen naar de Internationale Grüne Woche voor het showen van hun producten en Van der Linde heeft hier smaakvolle gerechten van gemaakt.

Farming the future

Gielissen Interiors Exhibitions Events heeft het duurzame en groene concept van het 800m2 grote paviljoen gemaakt met groendecoratie en -creatie van Oogenlust.  Met Hollandse tulpen, een tractor, minikassen en loopbruggen is een groene entree voor de beurs gecreëerd met unieke Hollandse kenmerken. ‘De toenemende hoeveelheid mensen op onze planeet maakt, dat we steeds verder moeten innoveren om alle monden te voeden. Natuurlijk willen we als welvarend export land voorop blijven lopen. En hoe fijn is het als dat lokaal kan? Daarom is er een concept gecreëerd met mooie vergezichten die een blik in de toekomst bieden, kortom Farming the Future’, aldus Gielissen. 

F&B van Nederlandse bodem

De officiële opening door Minister van der Wal vond op de eerste beursdag plaats. Ruim 200 politici en genodigden uit het bedrijfsleven werden ontvangen met een duurzaam lokaal culinair assortiment met Nederlandse wijnen. De bezoekers van de beurs kunnen in het Nederlandse paviljoen terecht voor een compleet assortiment voor elk moment van de dag. Uiteraard is ook deze catering van het publieksassortiment groen en duurzaam in een volledig vegetarisch jasje, met onder andere vegetarische bitterballen, stroopwafels, hutspot, Nederlandse thee en Nederlandse wijnen, bier en kaas. Ook is het mogelijk om een fles lokaal kraanwater te bestellen van Join the Pipe met Citywater Berlin. 

Duurzaam concept met CO2 neutrale mogelijkheden

Van der Linde is trots dat ze na het duurzame catering concept in Dubai nu ook RVO heeft kunnen overtuigen voor de volledige verzorging van het Nederlandse paviljoen in Berlijn. Het ligt volledig in lijn met de ingeslagen weg die Van der Linde Catering 10 jaar geleden al is gestart in de verduurzaming van haar bedrijfsvoering en haar verantwoordelijkheid in de voedselketen van boer tot bord. Robin van der Schuyt van Van der Linde Catering + Evenementen vertelt enthousiast over de ontwikkelingen bij zijn bedrijf. ‘Onze keuken werkt vooral met lokale ingrediënten van het seizoen tijdens bedrijfsfestivals, feesten en grote diners. Ook in Berlijn hebben wij bewuste keuzes gemaakt tussen lokaal inkopen en het aanleveren van eigen materialen en F&B. Vooral bij onze inkoop hebben wij gekeken naar de foodmiles die onze producten afleggen. Dus ook in Nederland bestaat ons nieuwe assortiment nu voor 90% uit ingrediënten van Nederlandse bodem en bij voorkeur direct geleverd van de lokale boeren. De leverancier verzamelt de bestelling bij de regionale boeren en deze wordt in een gecombineerde rit bij onze keuken afgeleverd; duurzaam en lokaal.’ 

‘Afhankelijk van de doelstellingen van een evenement of opdrachtgever kunnen wij nu ook tools aanleveren door onze CO2 belasting per evenement te berekenen en samen met de opdrachtgever dit te compenseren via natuurprojecten. In de basis zouden we nu al snel CO2 neutraal kunnen werken als het ook economisch haalbaar is voor alle partijen. Wij zien de toekomst daarom groen!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!