Back Back Nieuws

Nederland scoort op Next Web Conference

07 mei 2010
The Next Web Conference vond afgelopen week plaats in de Westergasfabriek te Amsterdam. Pers, professionals en startups uit heel de wereld kwamen drie dagen bijeen om te netwerken en te luisteren naar grote namen uit de Internet-wereld.

Pitch-wedstrijd
Een belangrijk onderdeel van de conferentie is de zogenaamde Startup Rally: een pitch-wedstrijd tussen 25 internationale startups. Dit jaar vielen opvallend veel Nederlandse bedrijven in de prijzen. Het Amsterdamse advertentieplatform Next2news ging aan de haal met de hoofdprijs.

Voor de vijfde maal op rij organiseerde The Next Web deze internationale conferentie, die als doel heeft de nieuwste ontwikkelingen op internetgebied bijeen te brengen. De sprekers bestonden dit jaar onder andere uit Robert Cailliau, mede-oprichter van het internet, en Tim Ferriss, schrijver van the Four Hour Workweek en aandeelhouder in onder andere Twitter. Van de 245 bedrijven die zich inschreven voor de Startup Rally, kregen slechts 25 de kans zichzelf presenteren op het podium. Hoewel deze bedrijven grotendeels uit andere landen afkomstig waren, vielen vijf van de zeven prijzen in Nederlandse handen.

Winnaar Next2news
De jury, die onder andere bestond uit Amazon CTO Werner Vogels, koos één Overall Winner: Next2news. Dit Nederlandse concept biedt bedrijven de mogelijkheid om advertenties te plaatsen bij specifieke berichten op grote nieuws-websites. Het wordt hiermee voor kleine adverteerders mogelijk om zich op een relevante manier te presenteren op grote sites. De jury prees het concept dat online adverteren voor iedereen toegankelijk maakt. Next2news werkt op dit moment samen met zes websites waaronder enkele Nederlandse kranten. Dit aantal kan echter snel oplopen.

Sander Koppelaar, directeur Next2news:“We krijgen veel aanvragen van nieuwssites en online vakbladen die graag kleinere adverteerders willen kunnen bedienen. Deze aanvragen komen uit Nederland, maar ook uit andere landen zoals België, Frankrijk en zelfs Israël."

Overige winnaars
Opvallend was ook de dubbele overwinning van 22tracks. De Nederlandse muziekwebsite kreeg de steun van het publiek en kwam ook als winnaar uit de bus voor beste B2C startup. De overige prijzen gingen naar Double Dutch (Best Mobile startup), Distimo (Best B2B startup)en Peecho(Most promising business model). Het Roemeense Brainient kreeg een eervolle vermelding.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!