Back Back Nieuws

Nederland laat het afweten op de Europese ranglijst voor gastvrijheid

04 april 2016
Een glimlach zegt meer dan 1.000 woorden. Nederlandse hoteleigenaren schijnen dit echter niet heel serieus te nemen. De gasten zijn in ieder geval niet zo tevreden met de service die het hotelpersoneel biedt. Een recent onderzoek door de internationale boekingsportal HOTEL INFO heeft dit aangetoond. Als we de landen met elkaar vergelijken, hoort Nederland zelfs niet meer bij de meer bij de Europese top 20.

Land van de Glimlach
Het nieuwe 'Land van de Glimlach' in Europa is Slowakije (met een score van 8,76 op een schaal van 10). Dit is het resultaat van meer dan twee miljoen klantenbeoordelingen op de internationale boekingsportal HOTEL INFO. Bulgarije en Polen hebben op het gebied van gastvrijheid ook hoog gescoord. De Bulgaarse hoteleigenaren werden nu met 8,70 punten duidelijk beter beoordeeld dan vorig jaar (8,40) en behoren daarmee, net als hun Poolse collega's met 8,67 punten (daarvoor 8,52), tot de top 5 in Europa.

Betere beoordeling, lager geplaatst
De top 3 van het afgelopen jaar, Finland, Duitsland en Oostenrijk, verliezen hierdoor hun koppositie. De Oostenrijkse hoteleigenaren worden door hun gasten met 8,61 weliswaar iets beter beoordeeld dan in het jaar daarvoor, toch levert dit slechts een 6e plaats op. De Duitse hotels moeten genoegen nemen met een slechtere beoordeling van 8,55 (daarvoor 8,59) en de 7e plaats. De vorige nummer 1, Finland (8,44), valt in het gastvrijheidsklassement zelfs terug naar de 12e plaats.

Hekkensluiters
Met de Nederlandse hoteleigenaren (7,98) blijken de boekingsklanten minder tevreden te zijn dan vorig jaar (8,14). Daarmee eindigt Nederland net achter Frankrijk op de 22e plaats. Als de reiziger in het Verenigd Koninkrijk de befaamde Britse beleefdheid verwacht, dan komt het land er met een score van slechts 7,95 punten bekaaid af. Het Verenigd Koninkrijk is met Denemarken (7,75) hekkensluiter in Europa.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!