Nationale Museumweek feestelijk van startNationale Museumweek feestelijk van start
Back Back Nieuws

Nationale Museumweek feestelijk van start

20 april 2021

Met een ferme druk op een gouden knop gaf minister Engelshoven live bij Goedemorgen Nederland op NPO1, vanuit het Groninger Museum, het startsein voor de 7e editie van de Nationale Museumweek. XSAGA is als vanouds betrokken bij dit promotie-instrument van de landelijk opererende Museumvereniging.

Ons échte goud

Tijdens de Nationale Museumweek zetten ruim 400 musea hun collecties #OnsEchteGoud in de schijnwerpers en leggen de nadruk op het belang van één van onze grondrechten: het recht op culturele ontplooiing, in alle vrijheid. Ook nu, of beter gezegd, juist nu, tijdens de coronacrisis geeft kunst veel mensen hoop, kracht en inspiratie.

Gouden virtuele pronkstuk

XSAGA is verantwoordelijk voor het digitale Gouden Pronkstuk dat virtueel op het Museumplein is geplaatst, het kloppende hart van museaal Nederland. In dat pronkstuk zijn de afbeeldingen geplaatst van 400 belangwekkende museumstukken: het beste en het mooiste dat de Nederlandse musea haar bezoekers te bieden heeft. De wanden aan de binnenzijde van dit digitale monument zullen tijdens de Museumweek worden gevuld met bijdrages van mensen uit het land. Ook jij kan meedoen en een kunstwerk uploaden waarmee jij ‘als museumdirecteur’ de wanden van je museum zou willen vullen. En daarmee maak je bovendien kans op verschillende prijzen, zoals een Museumkaart.

Meer, meer, meer…

Maar er gebeurt natuurlijk meer. Zo organiseren de musea zelf honderden virtuele tours, livestream-rondleidingen en bezoekt Splinter Chabot dagelijks een museum in het land en spreekt daar met inspirerende mensen die ons iets bijzonders kunnen vertellen over ‘de collectie Nederland’. Lucas De Man maakt gedurende de hele week speciale afleveringen van zijn inspirerende kunstprogramma Man en Kunst. Ook worden de jongste bezoekers niet vergeten want de Museumkids lanceren een spannende escape game. Voor alle informatie en inspiratie kunt u terecht op het dynamische platform: www.museum.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!