Nationale Energie Week 2023 groter dan ooit Nationale Energie Week 2023 groter dan ooit
Back Back Nieuws

Nationale Energie Week 2023 groter dan ooit

19 oktober 2023

Den Bosch was vorige week wederom het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als thema Samenwerken in transitie waren de Brabanthallen drie dagen lang dé plek om te zijn voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij de verduurzaming van de bouw, installatie, mobiliteit en industrie.

De Nationale Energie Week, met als belangrijkste onderdelen de gelijktijdige vakbeurzen Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel, Industrial Heat & Power en PREFAB, laat precies zien waar Nederland staat in de energietransitie. Een unieke samenkomst waarbij 450 deelnemende bedrijven en kennispartijen en bijna 22.000 betrokken professionals afkomstig zijn uit de volle breedte van het Nederlandse bedrijfsleven.

Over ketens en branches heen

Wendy van de Geijn, beursmanager en directielid van organisator 54events: ‘Alle oplossingen zijn vertegenwoordigd en de samenstelling is uniek. Een derde van de aanwezigen bezoekt geen andere vakbeurzen en is dus live verder nauwelijks te treffen. Dit stimuleert samenwerkingen over de ketens en branches heen en dat is precies wat de energietransitie nodig heeft.’

Strictly B2B

Het is een strikt zakelijk evenement dat zich richt op ondernemers, managers en technisch specialisten. Particulieren worden actief geweerd. Tijdens het evenement delen zo’n 350 sprekers hun expertise in meer dan 200 kennissessies. Ze schijnen hun licht op vrijwel alle deelthema’s in de genoemde sectoren. Gedacht kan daarbij worden aan netcongestie, energieopslag, circulariteit, duurzaam bouwen, toepassing van waterstof, duurzame logistiek, financiering, subsidies en flexibel energieverbruik.

Toonaangevende organisaties en verenigingen

Voor het kennisprogramma wordt actief samengewerkt met vrijwel alle toonaangevende organisaties en verenigingen. Onder meer RVO, Energy Storage Nederland, de Federatie van Energie Consultants (FedEC), FME, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie, NWBA, Platform Verduurzaming Industrie, VEMW, de Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf, NEON Research (TU/e), Fedet, Smart Energy NL, Topsector Energie, TVVL, Evofenedex, de ministeries van I&W en Defensie, NLHydrogen, Stichting Gelijkspanning, Circospin, AllesOverWaterstof, de Nationale Agenda Laadinfrastructuur en Transport en Logistiek Nederland leveren een bijdrage.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!