Back Back Nieuws

MTD toeleverancier voor 3 grootste sportevenementen van 2010

03 december 2010
MTD heeft met succes voor de drie grootste sportevenementen van 2010 diverse tijdelijke water- en afvoerinfrastructuren gerealiseerd. Al enkele jaren verzorgt MTD de watervoorzieningen op vergelijkbare grote sportevenementen, maar dit is de eerste hattrick.

Olympische Spelen Vancouver
Het jaar 2010 werd sportief geopend door de Olympische Spelen in Vancouver. Op totaal 70 locaties in Vancouver, Whistler en Richmond heeft MTD de diverse venues voorzien van tijdelijke watervoorzieningen waarvoor bij elk een specifieke oplossing is toegepast. Waarvan er op 40 locaties totaal geen watervoorzieningen aanwezig waren. Hiervoor heeft MTD speciale water- en afvalwaterbuffers in geïsoleerde containers ontworpen. Daarnaast werden ook Holland Heineken House en het Austrian House voorzien van de nodige water aan- en afvoer.

WK Voetbal Zuid-Afrika
Na de winterse omstandigheden in Vancouver heeft MTD zich in het voorjaar van 2010 op een totaal ander klimaat moeten richten. Voor het WK Voetbal in Zuid-Afrika heeft MTD, in opdracht van GL Events, de watervoorzieningen getroffen voor het Media Center en Public Catering bij alle 10 de stadions. Hierbij ging het voornamelijk om management ter plaatse om ervoor te zorgen dat de water aan- en afvoer voor de catering en keukens in goede orde werd geïnstalleerd. MTD werd versterkt door lokale loodgieters waardoor ze in heel het land aanwezig waren.

Commonwealth Games New Delhi
De Commonwealth Games in New Dehli India sloot het sportjaar af. Hier stond MTD voor de uitdaging dat er in het land zelf geen waterdruk op het waterleidingnet zit. Bij 5 stadions heeft MTD, met behulp van lokale loodgieters, haar specialistische kennis toegepast voor water aan- en afvoer voor de toiletten en catering. Daarbij zijn er totaal ongeveer 50 drukverhogers ingezet om voor voldoende waterdruk te zorgen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!