Mozaïekvloer ter ere van 25-jarig bestaan ArcheonMozaïekvloer ter ere van 25-jarig bestaan Archeon
Back Back Nieuws

Mozaïekvloer ter ere van 25-jarig bestaan Archeon

16 mei 2019

Onder toezicht van de aanwezige Romeinen heeft de Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, de heer Jaap Smit samen met Burgemeester Liesbeth Spies vandaag het feestelijke jubileumgeschenk onthult van de Vereniging Vrienden van Archeon wat geschonken is aan het jubilerende Museumpark Archeon. Dit in aanwezigheid van wethouder de heer Kees van Velzen van de gemeente Alphen aan den Rijn en directeur Hans Thuis van het Thermenmuseum uit Heerlen.

Directie van Archeon, Jack en Monique Veldman, ontving een bijzonder jubileumgeschenk van directeur Hans Thuis en conservator Karen Jeneson van het Thermenmuseum. Het jubileumgeschenk, een origineel stuk Thermen, een tegel met een voetafdruk van een hond, krijgt een mooie plaats in Archeon.

Reconstructie van de mozaïekvloer van Romeins badhuis 

Het Romeinse badhuis in Archeon is een reconstructie van het authentieke Romeinse Thermen (badhuis) in Heerlen. In de twee nissen van het badhuis in Archeon is in nauwe samenwerking met het Thermenmuseum, Restaura en door de vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van Archeon intensief gewerkt aan een nauwkeurige reconstructie van de vloer van het badhuis. Het betreft een reconstructie uit Coriovallum (Heerlen), een prachtige visgraatvloer omlijst door een mortelvloer met mozaïek.

De Vereniging Vrienden van Archeon is verantwoordelijk voor het werven, trainen en begeleiden van de vele vrijwilligers die in het museumpark actief zijn en samen met de medewerkers de bezoekers een onvergetelijke dag bezorgen.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!