Duchenne heroesDuchenne heroes
Back Back Nieuws

Mountainbiken met een doel: Duchenne heroes

02 februari 2017

‘Een onvergetelijke week met een rollercoaster aan emoties. Adrenaline die door je lichaam giert bij de afdalingen in de Belgische Oostkantons wordt afgewisseld met af en toe een traan bij de interviews in de dagfilms.' Aldus Ruben Eshuis, Hero en vader van een Duchenne jongen.

Duchenne Heroes is een indrukwekkende zevendaagse mountainbiketocht door Duitsland, Luxemburg, België en Nederland. De bikers fietsen 700 óf 500 kilometer in 7 dagen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie. 

Webinar 

De organisatie van Duchenne Heroes verzorgd op woensdag 8 februari op 19:30 uur een online Webinar. Zij vertellen tijdens deze Webinar alle ins en outs over het evenement. Onderwerpen tijdens deze presenatie zijn o.a. de route en hoe de training en fondsenwerving het beste op te pakken. Het verhaal wordt uitgebreid ondersteund met foto's en filmmateriaal. Aanmelden kan via de website of bellen naar 088-3665460. 

Over Duchenne Heroes

Duchenne Heroes fietsen in zeven dagen niet alleen een heftige mountainbiketocht, ze maken ook het verschil in de levens van duizenden zieke kinderen. Elke deelnemer brengt 2500 euro sponsorgeld in voor onderzoek naar een medicijn tegen de (nog) ongeneeslijke spierziekte Duchenne. In de afgelopen elf jaar is er al bijna 11 miljoen euro opgehaald, is de levensverwachting van jongens met Duchenne met 10 jaar verhoogd en zijn er belangrijke stappen gedaan in het op de markt brengen van proces-vertragende medicijnen. De twaalfde editie van Duchenne Heroes vindt plaats van 17 t/m 23 september 2017.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!