MOJO, Ziggo Dome en AFAS Live klimaatneutraal en circulair in 2030MOJO, Ziggo Dome en AFAS Live klimaatneutraal en circulair in 2030
Back Back Nieuws

MOJO, Ziggo Dome en AFAS Live klimaatneutraal en circulair in 2030

20 januari 2023

MOJO, AFAS Live en Ziggo Dome willen uiterlijk in 2030 hun concerten, festivals en evenementen klimaatneutraal en circulair organiseren. Dat hebben zij tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen bekendgemaakt. Alle drie de bedrijven maken deel uit van Live Nation Nederland. 

Duurzaamheidsmanager Kees Lamers maakte bekend wat de plannen zijn voor de komende jaren tot 2030. ‘We hebben de Co2-voetafdruk van zeven grote festivals en grote buitenconcerten berekend. Hetzelfde hebben we gedaan voor de evenementen in AFAS Live en Ziggo Dome. De totale voetafdruk van de drie bedrijven op het gebied van energie, eten en drinken, afval, mobiliteit en water is bijna 44.000 ton Co2.’ In een paar jaar tijd moet zoveel mogelijk uitstoot worden gestopt. Uitstoot waarbij dat niet lukt, wordt gecompenseerd. 

Mobiliteit & Transport

Met 77% verantwoordelijk voor verreweg de grootste uitstoot van de drie bedrijven samen. Dit komt vooral door tientallen miljoenen gereden autokilometers van crew, concertbezoekers en toeleveranciers. Onze doelstelling is om het aandeel mensen dat met het OV of georganiseerd busvervoer komt te verdubbelen naar 60% voor de grote buitenevenementen en 80% voor de AFAS Live en Ziggo Dome. 

Eten en drinken

Verantwoordelijk voor 8.238 ton kg Co2-uitstoot. Dat is 19% van het totaal. Tijdens de evenementen van MOJO,  AFAS Live en Ziggo Dome wordt daarom uiterlijk in 2030 gestopt met het verkopen van eten met een grote en zeer grote klimaatimpact. Dit betekent de komende jaren een grote verschuiving van dierlijk naar plantaardig eten. 

Energie

Voor de grote buitenconcerten en festivals van MOJO wordt jaarlijks meer dan 400.000 liter diesel gebruikt. Doordat MOJO gaat stoppen met het grootschalig inzetten van dieselaggregaten, scheelt dat 8% op de Co2-voetafdruk van MOJO-outdoor shows. Er gaat veel geld geïnvesteerd worden in het aanleggen van lokale stroomnetwerken op alle buitenlocaties zodat er een aansluiting op het vaste net kan worden gerealiseerd. 

Restafval

AFAS Live, Ziggo Dome, de zeven grote festivals en meerdere buitenconcerten van MOJO produceren jaarlijks restafval dat wordt verbrand. Hiervan komt 31% van het afval dat door festivalbezoekers op vier festivalcampings wordt achtergelaten. Uiterlijk in 2030 wil MOJO die uitstoot tot 0 reduceren. Een grote opgave waarbij we ook rekenen op de medewerking van onze bezoekers. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!