Mojo-onderzoek: leveren festivals weinig Coronagevaar op?Mojo-onderzoek: leveren festivals weinig Coronagevaar op?
Back Back Nieuws

Mojo-onderzoek: leveren festivals weinig Coronagevaar op?

27 augustus 2020

Mojo Concerts en festival Lowlands hebben wetenschappelijk onderzoek laten doen naar het coronavirus in relatie tot festivals en evenementen. 'Niet om snel te scoren, maar om een gedegen basis te leggen voor een zuivere discussie en beleidsvorming gebaseerd op wetenschappelijke inzichten', aldus Mojo. Ira Helsloot, professor 'Besturen van veiligheid' aan de Radboud Universiteit, ging met zijn team aan de slag. Het resultaat is een 85 pagina's tellend onderzoeksrapport ('Wat weten we nu eigenlijk over het coronavirus en wat betekent dat voor evenementen') over hoe festivals en evenementen in de huidige situatie op een veilige manier georganiseerd kunnen worden.

Lowlands

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: 'We snappen dat de overheid het spannend vindt om grote groepen mensen bij elkaar te laten komen. Toch kunnen we het land niet op slot houden, mensen willen vermaakt worden. Wij zijn er 100% van overtuigd dat dit juist bij ons op een veilige manier kan. Juist in het groot, in een professionele omgeving waar er alles aan gedaan is om het veilig te maken. Beter dan feestjes thuis of illegale party’s die je nu ziet.'

Het onderzoeksrapport 'Wat weten we nu eigenlijk van het Coronavirus en wat betekent dit voor evenementen' lees je hier.

Bron: MarketingTribune.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!