Mogelijke vereenvoudiging coronaregels goed nieuws voor evenementenMogelijke vereenvoudiging coronaregels goed nieuws voor evenementen
Back Back Nieuws

Mogelijke vereenvoudiging coronaregels goed nieuws voor evenementen

18 juni 2020

Verschillende bronnen melden dat het kabinet werkt aan eenvoudigere coronaregels voor Nederland. Binnen deze vereenvoudiging van de regels zouden bedrijven, scholen en instellingen verder open kunnen gaan.

Eenduidigere regels

‘De mogelijke vereenvoudiging is afgelopen weekend op het Catshuis besproken door de betrokken ministers’, zegt politiek verslaggever Fons Lambie. Op dit moment onderzoeken ambtenaren en experts hoe de versimpeling eruit gaat zien. Coronaregels moeten eenduidiger en makkelijker uit te leggen zijn, zo is het gedeelde gevoel binnen het kabinet.

1,5-meter

Wat volgens de bronnen zeker is, is dat behalve de hygiënemaatregelen ook de 1,5 meter-regel intact blijft voor zowel binnen als buiten. Eerder circuleerde een optie van een maximumaantal personen per vierkante meter, maar dat is volgens ingewijden niet werkbaar. Wel wordt opnieuw bekeken hoeveel bezoekers of gasten er maximaal in een ruimte mogen zijn.

Maximumaantal personen

‘Gedacht wordt aan een versimpeling voor de regels binnen en buiten. Binnen vereenvoudig je de regels tot 1,5 meter en een maximumaantal mensen per ruimte. Wellicht kun je het buiten zelfs versoepelen tot het advies 'hanteer de 1,5 meter'. Dat geeft ruimte voor kermissen of andere bedrijven die nu nog met belemmeringen zitten’ zegt Lambie. Waarschijnlijk zijn in de vereenvoudigde aanpak wel nog strikte regels nodig voor bijvoorbeeld discotheken en activiteiten waar mensen schreeuwen of zingen, zeggen ingewijden.

Voorwaarde

Voorwaarde voor de versimpeling van de regels is dat het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en de bezetting op de intensive cares laag blijft.  Mocht er een nieuwe uitbraak zijn, dan wordt de optie bekeken of ook per regio de maatregelen weer strenger gemaakt kunnen worden.

Persconferentie

Aanstaande woensdag is de voorlopig laatste bijeenkomst van de ministeriële crisiscommissie. Dan wil het kabinet officieel besluiten over de versimpeling van de coronaregels en de eerder aangekondigde versoepelingen per 1 juli.

Bron: RTL Nieuws

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!