Back Back Nieuws

Mogelijk een tweede editie van het ReddingsVestifal in 2016

02 december 2015
Het begon in september en stond al in oktober als een huis: het ReddingsVestifal. Een initiatief van EvenementContact en High Profile Events. 'Samen opstaan voor vluchtelingen', dat was het idee. En dat idee werd door een groot deel van de branche en veel media omarmd. 

Directe donatie
Op 14 oktober 2015 kwamen zo'n 250 event specialisten bij elkaar in Studio's Aalsmeer om met hun entreekaartje ter waarde van € 29,50 een directe donatie te doen aan het Rode Kruis. Ook een deel van de horeca-opbrengsten van de foodtrucks en de bar ging rechtstreeks naar deze internationale hulporganisatie. Tot voor kort was het tevens mogelijk om voor € 10,00 een lot te kopen ten behoeve van de vluchtelingen en met een kans op mooie prijzen die aangeboden werden door partijen uit de evenementenmarkt.

Veel media-aandacht
Op de dag van het ReddingsVestifal stonden Arjen Lemstra van EvenementContact en Barbara van Baarsel van High Profile Events en Buro Barcode op het beursplein van de Week van de Ondernemer in Ahoy om daar in een liveshow van BNR Nieuwsradio uitgebreid te vertellen over het ReddingsVestifal. Waarom het georganiseerd werd, wat het doel was en waarom hiermee het Rode Kruis werd gesteund. Ook andere media, zoals Sprout, Events.nl en MeetingMagazine pakten zowel voorafgaand als na het evenement dit initiatief op en schreven lovend over het feit dat een een groot deel van de branche en veel van haar verenigingen (zoals IDEA, MPI en CLC Vecta) samen de boer op gingen om het ReddingsVestifal tot een succes te maken. 

Rode Kruis: 'Hartverwarmend'
Met optredens van onder andere Wende, Speelman&Speelman en Gerson Main werd het een muzikaal programma, dat vervolgens werd voortgezet in de Comedy Club waar drie cabaretiers, waaronder Arie Koomen, een lach op het gezicht van alle genodigden toverden. Uiteraard had de avond ook een inhoudelijk tintje met verhalen van een vluchteling en een uiteenzetting van wat het Rode Kruis doet met de donaties die via Giro 6868 binnenkomen. Iris van Deinse, persvoorlichter van het Rode Kruis: 'We vinden initiatieven als deze hartverwarmend en ze zijn ook heel hard nodig. Het gaat wereldwijd om miljoenen vluchtelingen, die afhankelijk zijn van onze hulp om te overleven. We kunnen daarom iedere euro goed gebruiken. Onze mensen werken dag en nacht voor vluchtelingen. In feite heeft de organisatie van het ReddingsVestifal dat ook gedaan, naast alle dagelijkse werkzaamheden. Dat geeft een gevoel van bonding: samen opstaan voor het goede doel.'

Wat er wordt gedaan met de opbrengst...
Tijdens de eerste editie van het ReddingsVestifal is een bedrag van 
€ 6.000 euro opgehaald ten behoeve van het Rode Kruis en € 1.500 euro ten bate van de vluchtelingen in de Koepel in Haarlem. De hulporganisatie zal het geld gebruiken voor zowel vluchtelingen internationaal als de opvang van vluchtelingen in Nederland. 
In Nederland wordt dit geld bijvoorbeeld geïnvesteerd in EHBO-spullen, training, opleiding en coördinatie van vrijwilligers, maar tevens voor het aanvullen van voorraden van bijvoorbeeld dekens, bedden en andere primaire behoeften. Internationaal verzorgt het Rode Kruis onder andere medische zorg, deelt zij voedselpakketten en kleding uit en wordt onderdak voor vluchtelingen geregeld. Ook helpt het Rode Kruis bij het terugvinden van familieleden van vluchtelingen na de lange en heftige reis die ze achter de rug hebben.

Tweede editie in 2016
De organisatie van het ReddingsVestifal heeft besloten om in 2016 een volgende editie te organiseren, wederom voor een goed doel, want er is altijd ergens hulp nodig. En met de positieve reacties in het achterhoofd, heeft zij goede hoop op een succesvol ReddingsVestifal 2016. 

Fotocredits: Sjoerd van Dijk (Sjoerd van Dijk Fotografie)
Op de foto: Barbara van Baarsel en Iris van Deinse

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!